KOSELIG OG MILJØVENNLIG: En varmepumpe sørger for både korrekt temperatur og en bedre kvalitet på luften inne i boligen din. Foto: Unsplash.com

Slik sparer du penger
på et bedre innemiljø

Skrevet for Elkjøp Mo i rana
23.07.2020 19:26

Et enkelt grep kan både gi deg en bedre hverdag og lavere utgifter.

– Varmepumpe er virkelig en av de beste investeringene du kan gjøre i boligen din, sier Renate Bredesen hos Elkjøp på Mo.

Hun peker på at en slik installasjon kommer med mange fordeler:

– I tillegg til å varme opp hjemmet ditt på kalde vinterdager vil den også fungere som en air conditioner på sommeren. Varmepumpen vil også bidra til bedre inneklima, da den renser luften for støvpartikler og bakterier. I tillegg er en varmepumpe både miljøvennlig og energisparende.

Saken fortsetter under bildet.

DIN RÅDGIVER: Renate Bredesen hos Elkjøp på Mo blant det brede utvalget av utstyr som skaper et perfekt inneklima i boligen din. – I dag finnes det en rekke smarte løsninger som gir deg en bedre hverdag, sier hun.

GOD ØKONOMI

Og energisparende betyr lavere utgifter. Vi tar utgangspunkt i en familie som bor i en enebolig i et nordisk klima. Huset har en åpen planløsning og panelovner.

– Om denne familien får seg en varmepumpe kan de spare 4.800 kroner i året. I løpet av 15 år vil man ha spart hele 72 000 kroner, sier Bredesen.

Her er noen tips til deg som vil installere en varmepumpe:

  • Velg en modell tilpasset nordiske forhold. Da takler de utetemperaturer ned mot minus 25 grader
  • Plasser innendørsenheten i det største rommet. Viften bør blåse i lengderetningen av rommet
  • Har du hus med flere etasjer vil det lønne seg med flere enheter
  • Ta kontakt med ekspertene hos Elkjøp, så kommer de frem til den løsningen som er optimal for nettopp din bolig. De bistår også med en korrekt montering

Saken fortsetter under bildet.

GOD INVESTERING: – En varmepumpe fungerer som et perfekt klima-anlegg året rundt og i tillegg sparer du penger, sier Renate Bredesen hos Elkjøp på Mo.

PERFEKT KLIMA-ANLEGG

Det er også veldig gunstig å bruke varmepumpen som et klima-anlegg. Luft-til-luft varmepumper er veldig rimelige og effektive kjølesystemer. De bruker mer energi på å varme lufta fra minus 15 til 20 grader vinterstid enn den bruker på å kjøle ned fra 25 til 20 grader om sommeren.

Den mest kostnadseffektive måten å bruke varmepumpen på er å holde den gående året rundt.

SKAP ET GODT KLIMA

Så er det også et stort poeng å skape et så bra inneklima som mulig. Nye boliger er veldig tettet, noe som faktisk kan bli et problem.

Sliter du med tørr, fuktig eller forurenset luft, vil du tjene stort på å investere i utstyr som luftfukter, luftavfukter eller en luftrenser. De nye modellene har nå også fått en flott design som gjør at de ikke skaper visuell støy i rommet, men glir elegant inn blant møblene dine.

Saken fortsetter under bildet.

FLOTTE KJØKKEN: – I dag kan du skreddersy kjøkkenet ditt og finne en versjon som passer perfekt til ditt budsjett, sier Frode Bjørnådal.

KJØKKEN-PARADISET

Elkjøp på Mo har også et bredt utvalg når det gjelde kjøkken og her har det kommet en rekke nye og spennende løsninger de siste par årene.

– Nå kan du skreddersy kjøkkenet din og få akkurat den stilen du ønsker, enten det er minimalistisk, landlig eller nordisk, sier varehussjef Stein-Helge Evensen.

Saken fortsetter under bildet.

SMARTE KJØLESKAP:  – Hvitevarene blir stadig smartere og nå kan du kommunisere med kjøleskapet via mobiltelefonen, sier varehussjef Stein-Helge Evensen hos Elkjøp på Mo.

Men utvalget stopper selvfølgelig ikke her. Elkjøp er en butikk hvor du finner veldig mye av det du trenger til huset. Lyd og bilde er en viktig del av familiens opplevelser, og her har butikken et svært bredt utvalg.

Og for deg som er hektet på dataspill, så har Elkjøp alt du trenger fra datamaskiner til skjermer og spesialtilpassede stoler.

GAME ON: Elkjøp på Mo har alt du trenger for å kaste deg ut i dataspillenes fascinerende verden. Her er det William Gabrielsen som tester maskinen.