SPENNENDE UTTRYKK: Vika – huset med et spennende utrykk og en romslig stue/ kjøkkenløsning med nærhet til den lune kosekroken på terrassen.

Smått er godt!

Skrevet for NORDBOHUS BERNHARD OLSEN
14.11.2020 20:00

Interessen for små eneboliger har skutt i været og nå har Nordbohus Bernhard Olsen utviklet åtte nye modeller. Dette er Vika – huset med et spennende utrykk og en romslig stue/ kjøkkenløsning med nærhet til den lune kosekroken på terrassen.

– Vi har et sterkt ønske om å motbevise at smått er det samme som grått og kjedelig, sier salg- og markedsansvarlig Bjarne Nyrud hos Nordbohus på Mo.

Idéen om å utvikle mindre boliger oppsto på Mo og nå er to av de lokalt utviklede modellene også tatt inn i den nasjonale katalogen.

– Det er vi litt stolte over, sier Nyrud.

Saken fortsetter under bildet.

IDÉ-DUGNAD:  Her diskuteres neste versjon av de populære småhusene. Fra venstre markedsansvarlig Bjarne Nyrud, teknisk sjef Andreas Bergin, husselger Stein Rune Bjerkli og ingeniør Niklas Bakksjø.

RIMELIGERE LØSNING
Strenge krav til boligen med 15 prosent egenkapital og maksimalt fem ganger brutto lønn, gjør at mange nå ser etter rimeligere løsninger. Og det er her Nordbohus har funnet en ny nisje:

– Vi er på vei tilbake til det klassiske Husbank-huset på 100- 120 kvadratmeter. Noe som på ingen måte trenger å bety at det blir dårligere av den grunn, understreker Nyrud.

De nye modellene har en prislapp som varierer mellom 2,5 og 4 millioner kroner. Størrelsen går fra 75 til 140 kvadratmeter. To av modellene er faktisk basert på hytter som er tegnet opp til en høyere standard.

GODE VALGMULIGHETER

En mindre bolig betyr ikke at du får mindre valg. På disse husene kan du selv velge farger, gulvtype, bad- og kjøkkenløsninger og hvilken type ovn du vil ha. For alle modellene er satt opp med mulighet for vedfyring.

Saken fortsetter under bildet.

ROMSLIG HJEM: Heim– et komplett romslig hjem på et plan med moderne uttrykk og med luftig og god romfølelse i stue/kjøkken

Sju av de åtte modellene har alt på ett plan, noe som også passer perfekt med tanke på å sikre deg en bolig som også vil fungere for eldre som helst vil slippe å gå så mye opp og ned i trapper. Og dermed får du også en enebolig som blir et veldig godt alternativ til en leilighet.

SMART OG EFFEKTIV

– Vi er sikker på at dette kommer til å bli en vinner og vi jobber fortløpende med å utvikle nye modeller. Det legges stor vekt på at dette skal være smarte og moderne boliger med en effektiv utnyttelse av areal og en lekker design, understreker Nyrud.

Hvis nettopp du går rundt med planer om en ny bolig, så står fagfolkene hos Nordbohus klare til å bistå deg.

– Å bygge en ny bolig krever en godt planlagt prosess. Og det er her vi skal være en trygg samarbeidspartner og rådgiver for deg, sier Nyrud.