Lærling i blikkenslagerfaget Renate Kathrin Valen og tømrer og blikkenslager Rimantas Berskys forteller at samarbeidet på jobb er en viktig del av arbeidshverdagen.

Vil du være med å sette preg på byen med arbeidssted over hele Nord-Norge? Da ønsker vi deg med på laget!

Hos TH Blikk finnes det nesten ingen grenser for hva de kan få til med de rette hendene på laget!


Med prosjekter over hele Nord-Norge ser de nå etter flere arbeidsomme folk som trives med en variert arbeidshverdag. I jobben som blikkenslager er det bare fantasien som setter en stopper for hva de kan lage, forteller lærling i blikkenslagerfaget Renate Kathrin Valen.

-Det er jo et håndverk det vi jobber med. Jeg tror ikke folk flest er klar over alle de kule og rare tingene vi faktisk kan lage, forteller en ekstatisk Valen.
 
Alltid noe nytt og spennende
Renate spesialiserte seg egentlig innenfor rør, men fikk seg lærlingeplass. Det var da hun tok kontakt med TH Blikk. Blikkenslagerfaget ble dermed et naturlig valg for henne, og det har hun ikke angret ett sekund på. 

Renate Kahtrin Valen angrer ikke på valget om å bli lærling i blikkenslagerfaget. Hun forteller at hun har det gøy på jobb hver dag.

-Jeg, som sikkert folk flest, trodde jo at blikkenslagere bare jobbet med piper og tak. Det er jo så mye mer enn det. Vi får forespørsler om å lage alt fra blomsterkasser og bardisker til interiør og design til fasader. Det er virkelig aldri en kjedelig dag på jobb,sier hun. 
 
Arbeidssted over hele Nord-Norge
TH Blikk har god relasjon og samarbeid med samtlige entreprenørbedrifter i Rana og omegn. De har også tatt posisjon i Bodø, på Helgeland og i Lofoten hvor de har jobbet på prosjekter i alle størrelser. Som totalentreprenør innen blikkenslagertjenester utfører de alt innen montering og utforming av beslag, sandwichelement, solskjerming, glassrekkverk, glassfasade, dører og vinduer, renovering av bla. bad med flislegging og maling. Det moderne verkstedet deres er utstyrt med det siste innen maskiner og utstyr for platebearbeiding.

Ute i havgapet på Indre Kvarøy har vi levert og montert:
Glassfasader, vinduer, ytterdører i aluminium, ståltrapp, sandwichelement, TPR takplater og ALU kompostitt fasadeplater.

-Vi farter jo ofte fra prosjekt til prosjekt. Noen ganger har vi mange småting som vi blir fort ferdig med, mens andre ganger har vi mer omfattende og langtekkelige prosjekter. Ingen bygg er like, og det er artig å brette sammen metallet, klippe det til og lage ting med hendene. Det beste med jobben er at vi er med på å sette preg på byen, og det er kult å kunne gå forbi de ferdigstilte prosjektene å si at dette har jeg vært med å bygd, sier Renate.  

Positiv motbevisning
Renate forteller at hun også tenkte at blikkenslageryrket kunne bli ekstra utfordrende for henne på grunn av høydeskrekk. Der tok hun rimelig feil. 

-Nå er nesten det artigste med jobben å være i høyden. Det første vi gikk igjennom da jeg begynte hos TH Blikk var kursing i lift og fallsikring,og da viste det seg jo at det ikke var noe å være redd for, forteller hun med et smil. 
 
 Gode ord sprer seg
Rimantas Berskys hadde hørt fra vennene sine som allerede jobbet for TH Blikk om at det var et godt sted å være. Han snudde dermed snuten fra Oslo og 100 mil nordover til Mo i Rana for å starte karrieren sin hos Rana-selskapet. Opprinnelig er han fra Litauen, men den norske livsstilen lokket han til Norge. 

Rimantas Berskys trives veldig godt i jobben hos TH Blikk. På jobb får han utfoldet seg innenfor mange ulike områder.

-Jeg trives veldig godt i jobben, og ikke minst i Mo i Rana. Her er det spennende oppdrag, og på fritiden får jeg ro og fred i naturen. Nå er også jeg godt i gang med å lære meg norsk. Jeg jobber både som tømrer og blikkenslager, så jeg får virkelig utfoldet meg på jobb, sier den engasjerte håndverkeren.

Løser problemene på jobb
Rimantas startet hos TH Blikk for litt over et halvt år siden, og har jobbet på mange ulike prosjekter siden da. Han er tydelig på at samholdet på jobb er utrolig bra.

-Det mest spennende med jobben er at vi alle sammen i større eller mindre grad blir problemløsere. Når vi er ute på prosjekter leverer vi innenfor mange områder, og vi utnytter hverandres styrker og kvaliteter til det ytterste for å levere et godt resultat som vi kan være stolte av, forteller han. 

Mange muligheter hos TH Blikk
Robin Krane og Beathe Bordevik fra administrasjonen forteller at de ønsker flere folk på laget. Hos TH Blikk trenger man ikke fagbrev for å få jobb. Det er mange muligheter for kompetanseheving internt i bedriften, og de har god erfaring med å ta inn lærlinger. 

Tobias Andersen har vært lærling hos TH Blikk i nøyaktig to år. Akkurat nå er han i gang med fagprøven for å få godkjent fagbrev som blikkenslager.

-Vi gir våre ansatte all den opplæringen de trenger for å kunne gjøre en god jobb. For oss er det mer viktig at kandidaten har riktig holdninger, er lærevillig og motivert til å bidra der det trengs. Det er også viktig for oss å tilrettelegge for de ansatte, slik at de føler at de blir sett og hørt. Mange syns det er stas å dra på oppdrag på kystperlen Kvarøy, mens noen trives godt med å holde seg på hjemmebane i Rana. Hos oss er det mange muligheter, og vi oppfordrer alle som syns at dette høres interessant ut til å ta kontakt med oss. Vi trenger folk over hele linja, poengterer de.  

Klikk deg inn her https://blikk.as for å søke hos TH Blikk.