DEN DIGITALE JAKTEN: Hos EVRY sitter det folk på vakt 24 timer i døgnet for å stanse forsøk på kortsvindel og andre finansielle lovbrudd.

Stanser årlig 
100.000 svindelforsøk

Skrevet for Evry
04.12.2019 19:48

Utstyrt med skreddersydd programvare og analytiske hoder jakter svindeljegerne hos EVRY på kriminelle transaksjoner 24 timer i døgnet.

Oppdraget er like enkelt som det er ekstremt komplisert: Forhindre at penger havner i gale hender. Det begynte som en tjeneste hvor man i 20 år har overvåket kort-transaksjoner, men nå er området betydelig utvidet.

ALLE TYPER TRANSAKSJONER

– Det er viktig at vi er i stand til å tilpasse oss endringene i markedet og nå handler det også mye om å passe på alle typer finansielle transaksjoner, sier den operasjonelle lederen for svindeljegerne, Charlotte Stråmyr Norwich.

Og ting skjer fort. Det har vært flere endringer de siste 12 månedene enn de ti siste årene til sammen.

EVRY sitter med tung erfaring, unik kompetanse og en egenutviklet programvare som også omfatter kunstig intelligens. Kombinasjonen av dette gjør at de er i stand til å stanse de fleste svindelforsøk i realtid.

TERROR OG NARKOTIKA

Jakten på kriminelle omfatter også avdekking av hvitvasking og selskapet jobber tett opp mot ­politiet, Kripos og Interpol.

Saken fortsetter under bildet.

STADIG SMARTERE: Kriminelle som bruker nettet som arena, blir stadig smartere.  ILLUSTRASJONSFOTO: Unsplash.com

– For våre folk er det utrolig motiverende å vite at innsatsen deres forhindrer finansiering av terror, penger til trafficking og narkotikavirksomhet, sier Stråmyr Norwich.

Hovedmarkedet for EVRY er Norden, men de har kunder i 11 forskjellige land. Og de ser at svindelforsøkene blir stadig mer sofistikerte, hvor det kan være svært vanskelig for banker og bedrifter å se at de er i ferd med å bli lurt.

KUNNSKAP ER FERSKVARE

For ytterligere å styrke en offensiv og endringsvillig stab, har EVRY laget sitt eget akademi, hvor de målrettet kan videreutvikle medarbeiderne og sørge for et kontinuerlig, faglig påfyll.

– Kunnskap er ferskvare og vi er hele tiden nødt til å ligge helt i front for å kunne være effektive svindeljegere. På en måte er det en katt og mus-lek hvor det handler om å gå seirende ut av kampen, sier Stråmyr Norwich.

SKYHØY SIKKERHET

Siden banker og finansinstitusjoner befinner seg i et tungt regulert marked, stilles det også skyhøye krav til både sikkerhet og korrekt sertifisering. Også her ligger EVRY på verdenstoppen.

Fordelen med å ha en egenutviklet programvare er at det er kort vei fra behov til endring basert på innspill fra både kunder og fra egne medarbeidere som trenger en ekstra funksjon.

– Alle som jobber i EVRY er stolte over at det har vært mulig å bygge opp en så tung kunnskapsbedrift på Mo. Dette er et signal om at alt er mulig, bare du jobber hardt nok, sier Charlotte Stråmyr Norwich.