Stefan Åeng er nyansatt daglig leder i North Roads og Tim Nerdal er driftsleder.

Stefan går inn som ny daglig leder i North Roads

– Jeg hadde lyst til å prøve noe nytt og nå passet det.


En stor og avgjørende aktør på veien

North Roads er underleverandøren som sitter i førersetet når det gjelder vedlikeholdet langs våre hovedveier. Entreprenør- og transportbedriften er også sentral i flere større byggeprosjekter.

Størst av alt er de på vinterdrift. North Roads gjør alt av veivedlikeholdet på E6 helt nord til Saltfjellet og til Korgen i sør, og på E12 til svenskegrensa. Dette gjør de på syvende året nå, på oppdrag fra Statens vegvesen og Svevia, og de har like mange år igjen av kontrakten på dette arbeidet.

– Våre største oppdragsgivere er Svevia og Hæhre, forteller ny daglig leder Stefan Åeng.

Blant Ranas største

I november 2022 overtok han etter Øyvind Hansen, som har fungert som daglig leder en periode. Åeng kommer fra stillingen som distriktssjef for Norsk Scania.

– Jeg hadde lyst til å prøve noe nytt og nå passet det. Jeg får fortsatt holde på med biler og utstyr jeg kjenner godt, og så kjente jeg North Roads fra tiden «på den andre siden av bordet» i Scania, sier han.

Åeng er nå daglig leder i et av Ranas største entreprenør- og transportselskap.

Store oppdragsgivere

North Roads er en entreprenør- og transportbedrift som er eid av HJH og Totaltransport, som eier 50 prosent hver. De ble stiftet i 2015. Brøyting, transport, graving og veihøvling er bare noen av oppgavene North Roads tar på seg for store oppdragsgivere. Ellers har de spylebiler, feiebiler, gravemaskiner, hjullastere og flere hengere. I år ligger de an til ei omsetning på litt over 55 millioner kroner. Åeng oppsummerer året.

– Vi har egentlig hatt nok med oppdrag og vi har faste kunder, som SveviaHJH, Uniaskin og Hæhre. Jeg synes også det er verdt å nevne at vi var med på det det første grunnarbeidet til Freyr sin gigafabrikk i industriparken sammen med Hæhre.

Godt utgangspunkt for ulike oppdrag

En stor og variert maskinpark, egn solid arbeidsstokk med forskjellig kompetanse innenfor alt av transport og som utfyller hverandre, mener Åeng beskriver North Roads unikhet.

– Det gir oss et godt utgangspunkt for å være med på alle mulig slags jobber innenfor veiarbeid, transport og entreprenørdrift. Vårt marked er andre entreprenører, hvor vi stiller som underleverandør. Vi ønsker ikke å være en konkurrent til andre entreprenørfirma i Ranaområdet. Vi tar egentlig alt av oppdrag og har mange ja-mennesker.

Han trekker også fram kvalitet, pris og effektivitet som årsaker til at han tror de er en såpass foretrukket underleverandør.

Åeng ser stort potensiale i North Roads:

– Vi har så mange føtter å stå på, og kan promotere bedre hva vi har og kan. Vi er veldig allsidige med det utstyret vi har, som gjør at vi kan være med på det meste av transport og entreprenørvirksomhet. Jeg tror vi kan få til mer og vokse, og jeg ser fram til å være med på å utvikle North Roads, sier Åeng.

Til sammen jobber det 35 fast ansatte i North Roads. I tillegg leier de inn arbeidskraft ved behov.