EKSTREME TEMPERATURER: Slagget i skuffa til hjullasteren er hentet fra undersiden av stålovnen og holder mellom 1.500 og 1.600 grader.

Tar miljøet på alvor

Skrevet for harsco metals
25.12.2019 17:40

I løpet av to år har Harsco Metals redusert støvutslippet med 90 prosent.

Dette er selskapet som har som oppgave å losse ut flytende slagg ved stålverket til Celsa Armeringsstål. En jobb som er særdeles krevende da slagget er flytende og temperaturen ligger på mellom 1.500 og 1.600 grader.

MAKSIMAL SIKKERHET

– Vi bruker spesialutstyrte hjullastere som både er pansret, har skuddsikre glass og som er rigget med spesielle brannslokkingsapparatet, forteller plassjef Ronald Utland.

For det er ingen tvil om at dette er en farlig jobb hvor sikkerheten alltid kommer først. Blant annet har hjullasterne spesialkonstruerte kjettinger som veier ett tonn per hjul. Og når de skal skiftes, kommer det opp en egen tekniker fra Tyskland.

Skuffa til hjullasteren er laget av verktøystål ­nettopp for å takle de ekstremt høye temperaturene.

Saken fortsetter under bildet.

FRA SLAGG TIL PRODUKT: – Det gir en god følelse å vite at produktene vi selger rett og slett er gjenvunnet av slagget fra stålverket. Dette er virkelig en bærekraftig produksjon, sier plassjef Ronald Utland.

VERDIFULL GJENBRUK

Når slagget er avkjølt, transporteres det videre til Harsco, hvor det prosesseres og metallrester hentes ut. Deretter går de inn i knuseverket hvor det blir redusert til ønsket størrelse. Det ferdige slagget kan brukes til både veibygging, som bærelag under asfalten, og i isolasjon.

– Mye av produktene leveres lokalt, men vi har også en kontrakt med Rockwool som bruker slagget i produksjon av steinull, sier Utland.

RADIKAL FORBEDRING

Og det var under uttaket av slagg og nedkjøling at det tidligere oppsto store mengder støv. Men en omlegging fra tørr til våt produksjon har når fjernet 90 prosent av støvet

Saken fortsetter under bildet.

AVANSERTE MASKINER: Harsco  bruker spesialutstyrte hjullastere som både er pansret, har skuddsikre glass og som er rigget med spesielle brannslokkingsapparater..

 – Det er et klart poeng for oss, som jo er en miljøbedrift, å gjøre det vi kan for å begrense de ytre påvirkningene, sier Utland.

700.000 TONN SKRAPSTÅL

I tillegg til at de henter ut og knuser slagg, sørger Harsco også for at skrapmetall som er for urent blir rengjort før det går inn til omsmeltning. Harsco utfører også tester av skrapmetall for Celsa som avdekker hvor mye avfall som er i skrapmetallet. Dette er viktig for at Celsa skal være et miljøvennlig smelteverk. Årlig gjenvinner Celsa nærmere 700.000 tonn skrapstål, noe som igjen er en betydelig innsats med tanke på bærekraft og miljø.