Gjør bilen din trygg og ferieklar allerede nå.

Tid for vår- og ferieklar bil

Skrevet av Rana No Respons
23.04.2021 19:25 - OPPDATERT 23.04.2021 19:55

Nå er det tid for å gjøre bilen din både vår og ferieklar. Et jevnlig vedlikehold av bilen er viktig. Ikke bare for pengeboka, men for å få den tryggeste og beste kjøreopplevelsen.

Her får du noen gode tips fra bilbransjen i Mo i Rana som er eksperter på sine felt.
 

BilXtra har alt du trenger av utstyr, vedlikehold og service til bilen din. I tillegg er de forhandler av Tysse hengere og har fast lavpris på propan til grillen og bobilen.


BilXtra

- Alt til bilen

Bilpleie:
Grundig vask og polering er viktig for å unngå rustangrep. I tillegg blir bilen som ny igjen.
BilXtra har et stort og varierende utvalg av kjente merkevarer innen bilpleie, til både innvendig og utvendig bruk. Produktene er av høy kvalitet, og dekker ethvert rengjøringsbehov du måtte ha. Hos oss får du alt fra bilshampo, felgrens, og polish for bil til vaskeutstyr, poleringsmaskin og høytrykkspyler m.m. Søk råd hos våre kompetente medarbeidere for rett produkt til ditt behov
 
Oppbevaringsutstyr og henger:
Thule er vår største leverandør på laste- og oppbevaringsutstyr til bil. Produktene gir deg en trygg, enkel og stilfull transport av alt du ønsker å ha med deg på tur, der sikkerhet kommer som førsteprioritet. Uansett hva du brenner for eller jakter etter, og uansett hvor du skal eller hva du har med deg, vil produktene fra Thule hjelpe deg med å leve et aktivt liv til det fulle. Vi har lastestativ, sykkelstativ, takbokser m.m på lager. Vi hjelper deg med å finne rett produkt til din bil.
 
Tysse er norskproduserte tilhengere av høyeste kvalitet. Vi leverer tilhengere som er perfekt til alt fra flytting av møbler, kjøre bort avfall eller transport av tyngre materialer, maskiner og båter. Tysse har tilhengere i mange forskjellige vektklasser og flere ulike størrelser. Alle tilhengere er laget med fokus på styrke, stabilitet og lang levetid. I tillegg tilbyr vi service og reparasjon av alle typer tilhengere.
 
I tillegg til vår nettbutikk bilxtra.no tilbyr vi nå Klikk og hent. Gå inn på nettbutikken, finn produkt og velg klikk og hent. Du vil da motta en sms når varen er klar til henting i vår butikk.

Ferieklar bil:
Ikke noe er kjedeligere en driftsstans på bilen under ferieturen. Få bilen din sjekket og klargjort på vårt verksted før ferieturen. 
 
Gass til grill, bil og bobil:
Vi har eget gassanlegg der vi fyller opp din gassflaske til fast lavpris. I tillegg har vi egen kortautomat med selvbetjening for fylling av gass på biler og bobiler med integrert gasstank. 
 
Fakta om BilXtra: En lokaleid bedrift som har drevet med bilrekvisita og bilverksted siden 2002. I tillegg til vår butikk har vi også et engroslager av bildeler og rekvisita. Vi leverer til bilbransjen på Helgeland og til private. Vi har godkjent bilverksted opp til 7,5 tonn og er godkjent verksted for EU-kontroll opp til 3,5 tonn. Vi har 4 fagutdannede mekanikere som reparerer alle bilmerker. Nytt av året er at vi også er blitt forhandler av Tysse tilhengere.
 
Velkommen innom oss eller besøk oss på:
https://www.bilxtramoirana.no

Lik og følg oss gjerne på facebook:
https://www.facebook.com/BilXtraMoiRana

 

 

Et velfungerende klimaanlegg gir både bedre komfort og sikrere kjøring på lange turer i sommervarmen.


Bilalliansen

Husk trygge kjøreegenskaper, et behagelig klima i kupeen og god sikt. 

Vi går mot nok en sommer der de fleste planlegger å feriere innenlands. For mange blir privatbilen en viktig ressurs for å sikre en vellykket sommerferie.
Å passe på at bilen er EU-godkjent og at den får den omsorgen den fortjener gjennom en årlig service er en selvfølge for de fleste.

Her har du 3 tips til annet det er viktig å ha i orden:
- Riktig hjulstilling er avgjørende for å opprettholde trygge kjøreegenskaper og unngå unødvendige kostnader som skjevslitte dekk fører med seg.  Da kan en kontroll med justering av hjulstillingen være en god investering i forbindelse med at sommerhjulene settes på.

- Et behagelig klima i kupeen sikres gjennom å få utført service på klimaanlegget.
Hvis klimaanlegget ikke kjøler ned lufta blir det slitsomt og trafikkfarlig å gjennomføre lange etapper i sommervarmen.

- Ikke minst er det viktig at du har god sikt under alle forhold. Som de fleste andre merkeverkstedene reparerer Bilalliansen steinsprang og skifter frontrute hvis behovet skulle melde seg.

God sommer og kjør forsiktig!

Velkommen til Bilalliansen

Kontakt og bestilling av verkstedtjenester kan du gjør her:

https://www.bilalliansen.no

Lik og følg oss gjerne på facebook:
https://www.facebook.com/bilalliansen
 

 

 

Start våren med å kjøre innom Kim Even Olsen i Sørlandsveien 99. Han vil gi deg den beste servicene for valg av dekk, felg, dekkbytte og dekkhotell. 
 
Olsen Dekk & Felg

Dekk og felg er vår hverdag, vår lidenskap og genuine interesse
 
Olsen Dekk & Felg tilbyr dekk og felg til person- og varebil, MC, traktoren og trillebåra.
Vi har et bredt nettverk og skaffer felger fra hele verden, samtidig så er vi er importør for felgmerket Remington som spesialiserer seg på amerikanske biler.

I disse dager er det tid for sommerdekk og da oppfordrer vi alle til å ta en kikk på tilstanden på dekkene sine.  Er man usikker så er det bare å ta turen innom så hjelper vi til.

- Sjekk mønsterdybden i dekkene, minimum 1,6mm. For liten mønsterdybde og slitte dekk kan føre til vannplaning og betydelig lengre bremselengde.

- Sørg for å ha riktig lufttrykk i dekkene. For lavt eller høyt lufttrykk kan føre til mer slitasje på dekk.

- Lagre dekkene riktig og øk levetiden. Vask og tørk dekkene før lagring. Lagre flatt, tørt, mørkt og uten plast over. Vi tilbyr dekkhotell for sikker lagring. 

- Gamle og slitte felger bør byttes. Slitasje eller skjevheter på felgene kan forplante seg til dekk, foringer og hjullager.
 
Fakta om Olsen Dekk & Felg: Etablert i august 2015. Vi startet utsalg fra en garasje og så fort at dette vokste seg større enn det man først hadde trodd.
Vi leide deretter lokaler i Vika og startet opp for fullt i april 2016, etter det har vi hatt bra omsetningsøkning fra år til år.
Kim Even Olsen, daglig leder, har snart 17 års fartstid i bransjen og har en allsidig bakgrunn.
 
Kom innom eller les mer om oss her:
https://olsendekkfelg.no


Lik og følg oss gjerne på facebook:
https://www.facebook.com/olsendekkfelg