– Velkommen til vårt fullskala merkeverksted, som nå også inkluderer BMW, sier Robert Krokstrand(bak) og Roy Andersen.

Tilbyr reparasjon av BMW

– Vi har vært heldige og fått med oss Roy Andersen og Robert Krokstrand på Bilallianselaget vårt.


Det sier daglig leder Roger Krutå hos Bilalliansen.

– De har begge to en unikt sammensatt BMW-kompetanse gjennom mange års erfaring, fortsetter han.

Robert og Roy har lang erfaring fra å jobbe med spesielt BMW.

– I tillegg til BWM, har de reparert alt av bilmerker og er skikkelige allroundmekanikere, sier Krutå.

Bilalliansen har investert i topp moderne feilsøkingsutstyr og utfører programmering med BMW-tester.

Steinkjer Bil, som er en av deres nye eiere, er autorisert BMW-verksted.

– Vi nyter godt av deres kompetanse, i tillegg til det vi selv innehar, forteller Krutå.

Bilalliansen har inngått avtale med GS bildeler. De tilbyr originale og alternative deler til BMW, alt etter hva du som kunde ønsker.

– Vi ønsker deg som BMW kunde hjertelig velkommen til Bilalliansen for en trygg og god ivaretakelse av din BMW, sier Roy Andersen, Robert Krokstrand og Roger Krutå.

Roy Andersen er meget erfaren mann som startet karrieren hos Ramseng Auto i april 1986 og jobbet der i 14 år. Han var med og startet Helgeland Bilservice, som var autorisert BMW-verksted under Steinkjer Bil og var tilknyttet Automesterkjeden. Verkstedet var først på Gruben, så i Ranosen. I 2012 brøt Roy og Tore Olsen ut av Helgeland Bilservice og startet firmaet Bil 1 Mo på Ytteren.

Roy er utdannet PKK-kontrollør, har fagbrev og Mesterbrev i bilmekanikerfaget, som én av tre i Rana. Roy er spesialist på feilsøking og en mester på å raskt finne bilens «diagnose».Etter så mange år i bransjen har han etablert et svært godt kontaktnett og det er sjelden han står fast i en problemstilling.

Robert Krokstrand sin interesse for mekanikerfaget startet allerede som barn. Oppi dalen i Krokstrand var bilskruing sammen med faren hans favorittinteresse. I 1994 fikk han jobb som bilberger hos Rana Bilopphøgging og her ble demontering av biler en stor del av jobben.

Mellom 2007 og 2013 jobbet han som kunderådgiver hos Automester. 1 mars 2013 startet han hos Bil1Mo som tekniker.

Robert har bred erfaring både som servicerådgiver og bilteknikker. Robert har fagbrev innen bilfag og er utdannet PKK-kontrollør.

– Roy og Robert passer perfekt inn i vår profil. Bilalliansen har et spesielt kompetent mekanikerteam fra før. Våre mekanikere er spesialister på Hyundai, Mitsubishi, Subaru, Saab og Opel. Med Roy og Robert på laget kan vi nå tilby service, PKK og reparasjoner på BMW og de fleste andre bilmerkene til konkurransedyktige priser, sier daglig leder Roger Krutå hos Bilalliansen.

Kom mai du skjønne milde

Våren er i anmarsj og hvis du spekulerer på å skaffe deg ny bil bør du absolutt besøke Bilalliansen.
Hos Bilalliansen finner du noen av de absolutt mest spennende elbilmodellene dagens nybilmarked har å tilby.

Helt nye IONIQ 6 har et unikt design. Den strømlinjeformede utformingen og kuppelformen innvendig skaper et skjermet oppholdsrom med høy komfort, og praktiske funksjoner som gir deg en helt ny kjøreopplevelse. 

 – Formidable fordeler med elbil

 Nybilsalget domineres kraftig av helelektriske biler, der 85 prosent av alle nye biler registrert i Norge hittil i år er helelektriske. Og det er ikke uten grunn, for fordelene med å kjøre elbil er formidable, skal vi tro salgssjef hos Bilalliansen, Kenneth Braaten.

Våre selgere Kenneth Braaten (nærmest) og Thomas Campos Einmo flankerer IONIQ 5, en romslig elektrisk familiebil med stort bagasjerom og lang rekkevidde til en gunstig pris, naturligvis med mulighet for både firehjulstrekk og en hengerkapasitet på 1600 kg. Batteripakken er på 77,4 kWt, noe som gir en rekkevidde på inntil 507 km (WLTP). Batteriforvarming sikrer rask lynlading også om vinteren. 

 – Med dagens drivstoffpriser blir kostnaden en tiendedel per mil hvis du kjører elbil og lader hjemme, kontra en drivstoffgjerrig fossilbil. I tillegg er servicekostnadene lavere for elbiler, sier Braaten.

Stuevarm på fem minutter

 Hvis man er opptatt av komfort på kalde vinterdager representerer elbilene en helt ny verden, ifølge han.

 – I 20 kuldegrader tar det 4-5 minutter så er kupeen stuevarm. Det er en stor motsetning til de 15-20 minuttene vi har vært vant med å vente på å få varmet opp åtte liter kjølevæske i en bensin eller dieselbil, sier Braaten.

 Han er videre klar i sin tale:

– Våre nye modeller Ioniq 5 og Ioniq 6 fra Hyundai er produkter som representerer det ypperste i sine segmenter. Da snakker vi om alt fra rekkevidde, ladehastighet, effekt, utstyrsnivå, garantier, brukervennlighet og ikke minst pris. Våre produkter er så absolutt mye bil for pengene, sier Braaten.

 Fullskala merkeverksted

Sist, men ikke minst: Bilalliansen har fullskala merkeverksted her i Mo i Rana, som gjør at du kan ha en normal hverdag hvis noe uforutsett skulle oppstå med din elbil, uten at du trenger å ta en feriedag for å få bilen på service.  

– Kom innom oss og se på bilene, prøvekjør og ikke minst snakk med oss! Vi har demobiler i hus og biler på lager i Norge for rask levering. Vi ønsker alle velkommen til Bilalliansen for en trivelig bilprat, avslutter salgssjef Kenneth Braaten.