I FULL GANG: John Erik Nygaard i Rana Eiendomsutvikling AS, eiendomsmegler Susanne Møgster Dahle i REDE Eiendomsmegling AS og daglig leder Morten Sæterhaug i Mobo Helgeland på tomten der byggingen allerede er i gang.

– Vår kompetanse
– din trygghet

Skrevet for mobo helgeland
25.06.2020 16:52

MOBO Helgeland er totalleverandører av boligforvaltning, og letter arbeidet for styrer i boligselskaper på Helgeland.

MOBO Helgeland leverer forvaltningstjenester til nærmere 200 boligselskaper med rundt 4.000 boliger fordelt i totalt 11 kommuner på Helgeland, og har kontorer i Brønnøysund, Sandnessjøen og Mo i Rana.

– Vi ser gjerne at det er folk i boligselskaper som ønsker å være med å påvirke utviklingen der de bor, men så er de kanskje redd for å påta seg et styreverv, og kanskje spesielt ledervervet.

– Enkelte tror kanskje at de ikke har nok kunnskap om økonomi eller at de ikke har tilstrekkelig teknisk kompetanse. Men denne kompetansen finnes hos både oss og den er tilgjengelig for alle som sitter i styrene i boligselskaper, sier daglig leder Morten Sæterhaug i MOBO Helgeland.

Saken fortsetter under bildet.

AKTIV BOLIGBYGGER: Sammen med Rana Eiendomsutvikling har MOBO  etablert utbyggingsselskapet Bergmannsbolig AS som bygger det første større boligprosjektet i Mo i Rana i massivtre.

KOMPLETTE TJENESTER

MOBO har et fullverdig sett av tjenester for boligselskap. Sentralt står forretningsførsel og boligforvaltning som omfatter regnskapsførsel og økonomisk og juridisk rådgivning.

Forretningsførsel og boligforvaltning understøttes av styreportalen som letter styrets arbeid i gjennomføring av møter, elektronisk signatur, budsjettering og generalforsamling og årsmøter.

Tjenestene kompletteres med tekniske tjenester, boligservice (vaktmestertjenester) og eiendomsmegling gjennom REDE Eiendomsmegling.

BRED PORTEFØLJE

MOBOs tekniske tjenester påtar seg prosjekt- og byggeledelse ved vedlikehold og renovering. Tjenestene omfatter også takst, tilstandsrapporter, håndtering av skadesaker og byggteknisk rådgivning. Boligservice er MOBOs vaktmestertjenester som bl.a. utfører gressklipping, rydding og bortkjøring, utvendig renhold, hagearbeid og snørydding

– En ting er å få råd om hva som må gjøres, men gjennom boligservice blir jobben gjort, sier Sæterhaug.

Saken fortsetter under bildet.

BÆREKRAFTIGE BOLIGER: Bergmannsbolig AS har en tydelig miljøprofil med bergvarme, sedumstak og er også forberedt for installasjon av solcelleanlegg og elbillading.

– I mange nye bygg er det mye tekniske anlegg som må etterses. Her kan vi bidra med ettersyn og passe på at ting er i drift som det skal, og kan ta tak i det før dyre feil oppstår, fortsetter Sæterhaug.

MEDLEMSEID

MOBO Helgeland er medlemseid og har over 10.000 medlemmer. Som medlem får du forkjøpsrett til 4000 boliger på Helgeland. I tillegg gir medlemskapet fordeler som rabatter på utvalgte butikker. For barn og unge under 18 år er medlemskapet gratis, du betaler kun et engangsbeløp. Et gavemedlemskap til barn eller unge er en livslang gave som vokser i verdi.