STOLT MEDARBEIDER: – Vi er Norges største gjen­vinnings­bedrift, og gjør en kjempe­jobb for miljøet i alle ledd. Vi generer mange arbeids­plasser, også utenfor Celsa, sier Susann Wassmo.

– Våre 340 ansatte er
 det viktigste vi har

Skrevet for Celsa Armeringsstål
01.12.2019 20:00 - OPPDATERT 01.12.2019 20:34

Her ser du forklaringen på suksessen til Celsa Armeringsstål: Dedikerte og kunnskapsrike medarbeidere med et lidenskapelig engasjement for miljø og bærekraft.

Et sterkt fokus på kontinuerlige forbedringer har de siste årene styrket konkurransekraften til Celsa Armeringsstål. Hvert år forvandlet bedriften 700.000 tonn skrapstål til høyverdige produkter. Det betyr at de er et av Norges desiderte største gjenvinningsselskap.

I fjor bestemte Celsa Armeringsstål seg for å bli et av de ledende selskapene innen bærekraft i sin bransje. Og strategien «Veikart for en bærekraftig utvikling» er dypt forankret hos hver enkelt medarbeider. For det er folkene som er bedriftens viktigste fortrinn. Det er de som skaper suksessen.

Vi har spurt 16 av våre ansatte om:

 1. Hva gjør deg stolt av å jobbe  Celsa Armeringsstål?
 2. Hva er det viktigste Celsa Armeringsstål gjør for å være bærekraftig og attraktiv?

Saken fortsetter under bildet.

Øyvind Nøst, vaktmester

 1. Enkelt og greit at Celsa er antageligvis det mest miljøvennlige stålprodusenten i verden.
 2. Vi må produsere mer stål for hver krone, det gjøres ved å utnytte biproduktene bedre, som for eksempel Hot Charging som vi startet med for 3 år siden. Vi er en høy­teknologisk industribedrift. Vi er Nordens eneste produsent av armeringsstål og Norges største gjenvinningsbedrift.

Saken fortsetter under bildet.

Morten Presteng, prosessoperatør, valseverket

 1. Da jeg som 12 åring var på besøk på Celsa (Fundia), var det noe som vekte min interesse og nysgjerrighet. Stolt av samarbeidet og lagånden på skiftene.
 2. I tillegg til at Celsa produserer rent stål, så gjenvinnes det meste av biprodukter, som feks rødstøv, slagg og ildfaststein. Celsa er flink med å ta vare på den gamle kunnskapen, som videreformidles til de nyansatte. God kommunikasjon.

Saken fortsetter under bildet

Leif Edvartsen, operatør 5-skift, valseverket

 1. Bedriften satser på oss. Jeg har fantastiske og flinke arbeidskolleger rundt meg. 
 2. Jobber kontinuerlig med å være miljø­vennlig i alle ledd. Celsa jobber med å øke kompetansen og utdannelse til sine medarbeidere.

Saken fortsetter under bildet.

Glenn Larsen, ovnsoperatør, stålverket

 1. Celsa satser på ungdom og tar godt vare på dem. Seriøs HMS-bedrift som vil at vi skal være like hel når vi går hjem fra jobb som når vi kommer på.
 2. De oppsøker videregående skole for å informere om karrieremulig­hetene på Celsa. De tar inn Trainee-studenter fra ingeniørutdannelse.

Saken fortsetter under bildet.

Tom Rune Gullesen, prosessingenør, stålverket

 1. Først og fremst folkene jeg jobber med. Det er mangfold og mye historie.
 2. Vi har veldig lavt Co2-avtrykk av stålet vårt. Vi kaller det for grønt stål. Vi er Norges største gjenvinningsbedrift. Celsa er flink til å ta vare på sine ansatte ved sosiale tiltak, etter -og videreutdanning i alle ledd.

Saken fortsetter under bildet.

Ivar Bang, automasjonsingeniør, stålverket

 1. Stolt av å jobbe i industriparken generelt. Vi bidrar til verdiskapning og resirkulering.
 2. Vi har funnet bruksområder for restproduktene i forbindelse med stålproduksjon. Arbeidsmiljøet er meget godt. Celsa er flink til å gi medarbeiderne ansvar.

Saken fortsetter under bildet.

Kine Løseth, operatør 5-skift, valseverket

 1. De ansatte og miljøet rundt bedrift. Veldig sammenspleisa bedrift.
 2. De er veldig gode på å tilrette­legge for de ansatte, slik at det er mulig og utvikle seg i bedriften. I tillegg har Celsa gjort det mulig for meg under svangerskapet å jobbe i produksjon på 5-skift så lenge som mulig. Her blir man tatt hensyn til, og de tar godt vare på deg.

Saken fortsetter under bildet.

Fredrik Forø, operatør 5-skift, valseverket

 1. Sikker og trygg jobb for mange og de investerer for fremtiden.
 2. Investerer i nytt utstyr. God kontakt med arbeiderne. De tenker hele tiden på ­miljøet og skifter ut utstyr som er mer effektivt og ­miljøvennlig.

Saken fortsetter under bildet.

Jim Rune Skjellhaug, operatør 5-skift, valseverket

 1. God arbeidsplass med en sterk klubb (Jernverksklubben). Lite utskifting av medarbeidere, det tyder på at folk trives.
 2. Celsa er en miljøbedrift, Norges største gjen­vinnings­bedrift med grønn kraft. De jobber hele tiden med å utvikle seg. Nå er vi i gang med å produsere et helt nytt produkt, for å øke produksjonen på en effektiv måte.

Saken fortsetter under bildet.

Kjell Arne Føimun, prosjektleder, stålverket

 1. Bedriften investerer kontinuerlig i bedriften, slik at man er forberedt til morgendagen. Celsa har god takhøyde mellom ansatte på alle nivå.
 2. Vi er oppdatert og tar i bruk moderne teknologi for å være konkurransedyktig og samtidig være tilpasset miljøkrav.

Saken fortsetter under bildet.

Mubashara Sadaqat, trainee, IT

 1. Jeg er stolt over å få arbeide i et så fantastisk team, med interessante oppgaver og problemer som må løses. En kultur der det er greit å feile og tillater å prøve ut nye ideer.
 2. Hvordan vi arbeider med EU sine bærekraftsmål og hvordan vi jobber bevisst med digitalisering som er en del av vår langsiktige strategi.

Saken fortsetter under bildet.

Maren Heyn, trainee, prosessingenør

 1. Arbeidsmiljøet er alltid bra og jeg som Trainee ble tatt imot veldig omsorgsfullt. Veldig fornøyd med arbeidsoppgavene, og utveksling av kompetansen og kunnskap med fagfolk både her i Rana og Barcelona.
 2. Celsa tør å satse på yngre medarbeidere. God blanding av erfarne og nye medarbeidere. Dyktig på å utveksle erfaring og kompetanse med de nye. Fremtidsrettet og er stadig i utvikling, spesielt i et miljøperspektiv.

Saken fortsetter under bildet.

Trude Borkvik, innkjøpsassistent, logistikk

 1. Godt arbeidsmiljø, bedriften tar HMS på alvor. Stort fokuset på helse, miljø og sikkerhet.
 2. Celsa er en fremtidsriktig industribedrift og en ledende armeringsleverandør, som er opptatt av kvalitet og miljø.

Saken fortsetter under bildet.

Alexander Bjørk, operatør 5-skift, valseverket

 1. Utvikle seg som operatør, det er ingen grense for læring og utfordringer. Mange store prosjekter, og det er spennende og være med på utviklingen. Lederne tar med seg operatørene i prosessen. Hvis du engasjerer deg, så får du de utfordringene du ønsker deg. Aldri en kjedelig dag på jobb.
 2. Vi følger utviklingen i verden og har et mål om å hele tiden være et skritt foran. Spesielt med tanke på miljøet, der vi går foran som et godt eksempel i stålindustrien.

Saken fortsetter under bildet.

Malin Renate Westman, innkjøpsassistent

 1. Stolt av å jobbe i en av Norges største gjenvinningsbedrifter og at vi er med på å gjøre en viktig prosess grønnere.
 2. Celsa har et stort fokus og satser mye på miljøet og for de ansatte.

Saken fortsetter under bildet.

Susann Wassmo, sveiser/industrimekaniker, stålverket mekanisk

 1. Stortrives med varierte arbeids­oppgaver og et godt arbeidsmiljø. Har flotte kollegaer.
 2. Vi er Norges største gjen­vinnings­bedrift, og gjør en kjempe­jobb for miljøet i alle 
  ledd. Vi generer mange arbeids­plasser, også utenfor Celsa.