– Vi er alle Heimana!

Skrevet for Ranan No Respons
06.11.2020 20:49

Her kommer vårt nye næringslivsmagasin. Kos deg!

Det begynte med jernmalmen. Dunderland Iron Ore Company og teknikken til den ikke helt ukjente Tomas Alva Edison. Fra dag én har Rana vært et internasjonalt samfunn. Fra dag én har utviklingen gått i bølger. Det går en rød tråd fra DIOC via Rana Gruber og Norsk Jernverk til dagens Mo Industripark. Og et sted der fremme lyser drømmen om en batterifabrikk opp i høstmørket.

Du kan lese hele magasinet her.

HARDT ARBEID OG GODE IDÉER

Det handler om evnen til omstilling. Evnen til å takle motgang. Evnen til å legge ned hardt arbeid over tid. Det handler om mennesker med gode idéer. Personer som ser muligheter, som er i stand til å omdanne en visjon til verdiskaping. Forvandle ord til handling.

Mo i Rana er den tredje største byen i Nord-Norge med over 26.000 innbyggere og er det befolkningsmessige sentrum på Helgeland. Et bysentrum for et omland på størrelse med Østfold, Vestfold og Akershus.

Trykk her for alle artikler, mobilvennlig.

ARBEIDERKULTUR OG INNOVASJON

Det er her du finner en unik blanding av ekte arbeiderkultur og fremtidsrettet innovasjon. Her går manuelt arbeid og romfartsteknologi hånd i hånd. For begge deler er nødvendig. Vi bygger på tradisjoner, vi står på skuldrene til historiens kvinner og menn. 

Det er her vi fortsatt henter ut verdier fra fjellet. Det er vi legger verdier inn i fjellet, hvor et Nasjonalbibliotek sikrer arven for de kommende generasjoner.

Det er her vi har skapt en universitetsby, for det er med kunnskap vi skal utvikle og forsterke lokalsamfunnet vårt. For uansett hvilken bakgrunn du har, vi er alle Heimana. Det er her vi har røttene våre, det er her vi føler oss hjemme.

OFFENSIV REGION

Med en ny flyplass og dypvannskai skal vi forsterke Rana posisjon som et knutepunkt i en region som er på offensiven. Nå er det de som klarer å skape bærekraft som vil bli vinnerne. Og her hos oss er fremtiden fornybar. En ny by. En grønn industrihovedstad som også er en pulserende kulturhovedstad.

Alt dette omkranset av et kulturlandskap hvor kortreist mat bare blir viktigere og viktigere. For også maten er Heimana.

Dette magasinet er en hyllest til alle dere der ute, som hver dag står på for å skape vekst og trygge arbeidsplasser. Som ønsker å spre kunnskap og realisere drømmer.

For vi er Heimana!