TREDJE GENERASJON: Serviceleder Thomas Botn og prosjektleder Kristian Botn er på jakt etter flere dyktige fagfolk. Ønsker du å være med på laget?

- Vi trenger flere dyktige fagfolk

Familiebedriften Botn Elektro jakter på flere dyktige medarbeidere. Og det er elektrikere med fagbrev som står øverst på ønskelisten.


- Det er en fantastisk positivitet i markedet og det er store ting på gang her i Rana. Vi opplever stor pågang, men må dessverre takke nei til enkelte forespørsler grunnet for liten kapasitet. Vi ønsker derfor å utvide for å kunne ivareta kundene bedre, sier prosjektleder Kristian Magnus Botn.
 
- Samtidig er vi opptatt av å bli best mulig, ikke størst mulig. Hos oss har kvalitet alltid vært hovedfokus. Det er en av grunnpilarene i bedriften. Det er nok en av hovedgrunnene til at vi har kundeforhold som strekker seg over 25 år tilbake i tid, mener serviceleder Thomas Botn.
 
Bedriften har hele Helgeland som arbeidsområde, men har base på Mo og har hovedtyngden av jobbene der. De gjør det meste innen svak og sterkstrøm.

 

Tradisjonsrik bedrift

Bedriften Elektroentreprenør Svein H. Botn A/S så dagens lys i 1979. Svein Henning Botn startet alene før sønnene Bjørn-Erik, Tore og Terje kom med på laget kort tid etter.
Det har med andre ord vært en skikkelig familiebedrift hele veien.
 
Saken fortsetter under bildet.

DE TRE BRØDRENE: I dag eier og driver de firmaet faren grunnla. Bedriften har vokst sakte, men sikkert hele veien. Generasjonsskiftet kom da Svein Henning pensjonerte seg i 2008, da endret bedriften navn til Botn Elektro.

 

Fremoverlent bedrift

Botn Elektro satser tungt på teknologi og fremtidens løsninger. De både prosjekterer og utfører prosjekter ved hjelp av BIM og teknisk programvare.  
 
- Vi har veldig tro på god prosjektering og bruker moderne prosjekteringsverktøy i våre prosjekter. Det er viktig at montørene får gode underlag å jobbe etter. Samtidig ønsker vi at montørene skal få være med på å planlegge og finne løsninger selv. Det er de som er «hands on» ute på anleggene og har den beste innsikten i hva som fungerer best akkurat der, forteller Kristian.
 
- Vi ser at det gir oss et stort fortrinn at vi har fått inn Kristian som Elektroingeniør. Tidligere har vi leid inn eksterne konsulenter, men nå har vi alt under samme tak. Dette er både tids og -kostnadsbesparende, forklarer daglig leder Tore Botn.

Saken fortsetter under bildet.

TEKNOLOGI: Moderne bygg inneholder mange tekniske installasjoner, noe som stiller høye krav til detaljert prosjektering og koordinering. -Vi tegner og prosjekterer anleggene i 3D ved hjelp av programvare som Revit, Solibri og Dalux, sier Kristian Botn.
 

Jobber variert

- Arbeidsukene kan by på stor variasjon for montørene våre. Som montør her får du oppdrag hos både privat- og bedriftskunder, i alt fra boliger til kontorbygg, butikker, industribygg, kraftverk og oppdrettsanlegg. Vi har veldig mange ulike typer oppdrag, sier Thomas.
 
Bedriften er opptatt av å legge til rette for den ansattes ønsker så langt det lar seg gjøre. Med så mange ulike fagområder innenfor driften skal ingen føle at de møter taket. Bedriften oppfordrer til kompetanseheving for de ansatte, og tilbyr kurs og opplæring. 
 
- Noen ønsker variasjon, mens andre ønsker forutsigbarhet. De ansatte kan veksle mellom service- og prosjektdelen i firmaet. Det gir de ansatte en mer variert hverdag og gir firmaet bedre muligheter til å tilpasse seg oppdragene ved å fordele mannskap internt når det trengs, sier Tore.
 
 

En god blanding

- Vi har i hovedsak et ganske ungt miljø ispedd noen med lang erfaring, så det er en god miks. Det er mye kompetanse og ungdommelig pågangsmot i bedriften, forklarer Kristian.
 
Bedriften jobber aktivt med å få frem lærlinger og har fire stykker inne i driften nå. De skal innom alle ledd, slik at de blir så allsidige som mulig. Det legges til rette for at lærlingene kan få ansvar tidlig, gitt at de har et ønske om det og er modne for det.
 
- Vi har en lang tradisjon med å produsere dyktige fagfolk. Bedriften har så og si hatt lærlinger fra første dag og det viser seg at de jevnt over gjør det meget godt på fagprøvene, forteller Thomas stolt.
 
De ansatte er en sammensveiset gjeng og det går mye i friluftsliv og aktivitet. Bedriften har investert i felles turutstyr som de ansatte kan låne. I tillegg stiller de med eget lag i bedriftsfotball.
 
 
Saken fortsetter under bildet.

Vil du være en del av denne dyktige gjengen, så send inn en søknad i dag. Bak fra venstre: Gaute Helgesen, Martin Edvardsen, Mads Malmbekk, Raymond Sandvær, Per Kristian Jakobsen, Simon Halsen Botn, Sondre Ottestad, Geir Jonny Eliassen, Thomas Halsen Botn, Bjørn-Erik Botn Foran fra venstre: Bjørn Anton Varpen, Benjamin Iversen Tuven, Kenneth Elvebakk, Sølve Vangen, Sindre Bjørnbak, Trude Halsen Botn, Tore Botn, Kristian Magnus Botn, Terje Botn, Radoslaw Panasiuk Ikke til stede: Sondre Jensen, Marius Larsen, Markus Bullvåg og Petter Irgum Pettersen.

 

Fornøyde ansatte

- Nå har jeg jobbet i bedriften halvannet år og stortrives. Det beste er hvor varierte arbeidsdager vi har. Det er nesten aldri to dager som er like. Det gjør at vi støter bort i mye forskjellig, noe som gjør det utfordrende og spennende. Det er gøy å måtte vri hjernen litt, forteller Sølve Vangen.

 

Saken fortsetter under bildet.

 

EGEN SERVICEBIL: -Alle fast ansatte har personlig servicebil, forteller Sølve Vangen.


 
- Jeg har ikke angret en dag på at jeg turte å skifte jobb. Jeg tok muligheten og stortrives virkelig her.
 
- Jeg jobber mest på servicedelen i firmaet. Det vil si alt fra mindre serviceoppdrag til full installasjon av eneboliger. Her får jeg være med å planlegge og utforme løsningene for kundene, det er veldig spennende og givende.

 

Saken fortsetter under bildet.

FULL KONTROLL: Sølve Vangen verdsetter å disponere egen servicebil og eget verktøy.


 
- Noe annet som er meget bra er at jeg har min private firmabil. For det første er det bra jobbmessig, for jeg liker å ha kontroll på verktøyet, smiler han. Men det er virkelig et pluss for å få det til å gå opp hjemme. Det at vi hovedsakelig jobber sju til tre her er også en stor fordel.
 
 
Tilfredse kunder og pågående prosjekter

Botn Elektro har opparbeidet seg en bred og variert kundegruppe.
Enkelte fastkunder har de hatt i over 25 år, og flere andre har passert et tiårsjubileum.
 
I tillegg til mange små og mellomstore oppdrag, har bedriften flere større prosjekter på gang: 
 
·      Leilighetsbygg Lars Meyersgate 23-25
·      Ombygging av Sparebank 1 Helgeland
·      Gruben Allaktivitetshus
·      Vitensenter Nordland (nylig ferdigstilt)
 
 

Bli med på laget

Er du selvstendig og ansvarsfull? Liker å styre dagene selv og verdsetter god kundeservice? Da kan du være den vi søker.
 
 Send inn din søknad her.
 
 
FAKTA OM BEDRIFTEN:
 
·      24 ansatte, der fire av dem er lærlinger.
·      Omsetter for 30-35 millioner
·      Flat organisasjon
·      Medlem i elektrikerkjeden EL-Proffen
 
Du kan lese mer om Botn Elektro her.