Initiativtakere Lene Frøysa (t.v) og Lena Westman. Foto: Rana No

Vinner av Bakeriets ildsjel-kake kåring 2021

Lena Westman er tildelt årets ildsjel pris for sin imponerende innsats i kampen mot kreft. Det var en enstemmig jury som sto bak kåringen.

Rita Benden som nominerte Lena hadde følgende å si om vinneren.

«Hun og Lene Frøysa arrangerte i år Rosa sløyfe løp for første gang på Mo. Lena har fire barn, jobber 100% stilling i hjemmetjenesten, men tar seg likevel tid og har overskudd til å engasjere seg så dypt i kreftsaken. Hun har et hjerte av gull.»

Når vi ringer årets ildsjel, blir hun lettere satt ut. 

- Åh herregud, e det sant? Kor artig da! Det er litt overveldende, og det er veldig rørende. 

Ydmyk vinner

Westman ønsker spesielt å trekke frem å takke Lene Frøysa som var med initiativtaker til løpet. Hun retter også en stor takk til alle de frivillige under løpet.

- Uten de frivillige ville det ikke vært mulig å få gjennomført løpet. Tusen takk til alle sammen, for at dere gjorde det til et så bra arrangement.

Westman forteller om at engasjementet med å gjøre noe for kreftsaken går tilbake i tid og sykdom i familien.

- Jeg mistet moren min til brystkreft da jeg var 19 år, hun hadde vært syk i fire år. En stund etter det begynte jeg som bøssebærer i krafttak mot kreft og ble etter hvert med i arrangørgruppen. Det er veldig spesielt siden jeg har vært pårørende selv, faren min gikk bort i 2020 også han av kreft. Jeg synes det er veldig viktig for oss alle at vi er med på å bidra til forskning for fremtiden, det er min hjertesak rett og slett, forklarer hun. 

Ønsker å toppe fjoråret

Ildsjel vinneren avslutter med en oppfordring på nyåret.

- Vi håper at enda flere bedrifter og bedriftsidrettslag blir med på Rosa sløyfe løpet i 2022. Vi har høstet mange gode erfaringer fra i fjor og har samtaler med brystkreftforeningen om et samarbeid for 2022. Noe vi er kjempetakknemlige for, sier Westman.

Selve løpet blir tradisjonen tro arrangert i oktober, dato er enda ikke fastsatt og påmeldingen vil bli åpnet etter den er på plass.

Bakeriet AS og Rana No ønsker å takke for alle de fantastiske forslagene som kom inn i 2021 og håper at folk fortsetter den gode jobben i 2022.