Foto: Helgelandssykehuset

– Restriksjoner ved besøk er fortsatt nødvendig

Skrevet av Roger Marthinsen
10.07.2020 13:25

Helgelandssykehuset opplever at besøksrestriksjonene som gjelder for sykehusene i Sandnessjøen, Mosjøen og Mo i Rana ikke møter samme forståelse i befolkningen som tidligere i korona-pandemien.

– Vi skjønner at de som ønsker å besøke pasienter i sykehusene våre helst hadde sett at vi kunne lette på restriksjonene, men vi er nødt til å opprettholde disse, sier fagsjef Ida Bukholm og smittevernsykepleier Unni Sørensen, ved Helgelandssykehuset.

I samfunnet for øvrig begynner befolkningen å bli mer og mer avslappet i forhold til rådene som er gitt når det gjelder eksempelvis å holde avstand og ha god håndhygiene. I kjølvannet av dette opplever Helgelandssykehuset en forventning fra pårørende og besøkende om at det også ved sykehuset skal slippes mer opp i forbindelse med besøk i sykehusene.

– Det er viktig for oss å opprettholde besøksrestriksjonene i henhold til de rådene som er gitt av FHI, og vi må be om forståelse og respekt for den praksisen vi har lagt oss på. Vår jobb er å unngå koronasmitte i sykehusene, sier Bukholm og Sørensen i en pressemelding.

For Helgelandssykehuset er det derfor nødvendig å minne om både besøksrestriksjonene og rutinene for hvordan besøk skal gjennomføres. Begge deler er det informert om på nettsidene til Helgelandssykehuset:

 

– I tillegg ønsker vi å minne om besøkstidene i det enkelte sykehus, og ber om at de respekteres. Vi forsøker å være fleksible i praktiseringen når situasjonen til pasient og pårørende tilsier det, sier Ida Bukholm og Unni Sørensen.

 

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.