Erlend Ropstad kommer til Mo i Rana på tampen av november.

– Rett og slett pensum i norsk rock

Skrevet av Roger Marthinsen
12.08.2019 12:28

2019 har vært et godt år for artisten Erlend Ropstad. Etter det dobbelt Spellemannsnominerte og meget kritikerroste albumet ”Alt som har hendt”, skulle man knapt tro Ropstad kunne ta rocken til enda større høyder. Men det har han gjort med utgivelsen ”Brenn det siste brevet”. Kritikerne har levert panegyriske anmeldelser, han har spilt hos Lindmo, solgt ut en rekke konserter og over hele landet har publikum møtt han med full jubel og ekte rockeglede. Gjennom festivalsommeren har han fått knallkritikker, blant annet for Bukta og Øya-konsertene. 

Nå er det klart at Ropstad også kommer til Mo; 29. november skal han stå på scenen i Kulturhuset Mo. 

– Han er blitt kalt kongen av episk rock. Jeg er enig i det, sier Kulturhuset Mos Maiken Johansen i en pressemelding.

– Den som kaller seg rocke-entusiast møter på dette skal hen ha æren i behold. Ropstad er rett og slett pensum i norsk rock, og det pensumet har blitt bedre for hver utgivelse. I den grad jeg har gjort noen bookinger siden oppstarten av Kulturhuset Mo som springer ut av meget stor egeninteresse og stort hjerte for norsk rock, så er dette en slik, sier Johansen.

– Råskap, sårbarhet, storslått, desperasjon iblandet håp, mesterverk. Dette er ofte ord som tas i bruk for å beskrive Ropstads rock. Vennesla har her fostret to-tre meter med steinsolide kvaliteter, i musikk og tekst. Enkelte mener han er en av rockens redningsmenn. Ropstad fortjener all ros han får, mener Johansen.

– Jeg har fulgt han siden jeg så han første gang på Trondheim Calling noen år tilbake, og i tiden siden da har jeg drømt om å få han hit. Har du sans for f.eks Thåstrõm, da har du sansen for Ropstad. ”Brenn det siste brevet” er garantert på mange lister over de beste albumene gitt ut i år når vi runder desember. Anmelder-ikon Egon Holstad mener han opererer i krysningspunktet mellom Neil Young og Bruce Springsteen og han bør få være uimotsagt når han konkluderer med at han og bandet er noe av det beste vi har her i andedammen akkurat nå, sier Kulturhuset-sjefen.

Spellemannsnominasjonene til Ropstad favner blant annet kategoriene rock og årets tekstforfatter.

– Får han ikke Spellemann i neste runde, så blir jeg beint irritert. Uansett er jeg er mildt sagt null irritert og max overbegeistret over at han skal til Mo og spille i et intimt lokale som jeg tror kommer til å kle han helt perfekt. Jeg håper publikum deler begeistringen etter konserten. Det er skummelt å si på forhånd, men jeg tror dette blir en av de beste rockeopplevelsene du får her i år. Det sier ikke så lite, mener Johansen, som påpeker at ranværingene har mye god rock i vente. 

– Madrugada, Valentourettes og Black Debbath spiller om kort tid på Verket. Konserten med Spidergawd i regi av BråK og den ville og våte kvelden med DumDum Boys ved Kulturhuset Mo er rockbaserte høydepunkter som kan nevnes på den nye byscena så langt. 30. august gir BråK oss Heave, Blood & Die, som blant annet har spilt på Roskilde og BråK henter også The Modern Times til byen 23. september. Kvalitet hele veien. Et rockehjerte blir lykkelig av mindre, sier Maiken Johansen.

Kulturhuset Mo legger ut billettene til konserten med Erlend Ropstad 29. november om kort tid.

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.