– Vi er som mange andre stolt av å ha en festival som Verket her vi bor. Det er virkelig noe vi ønsker å være med på å bygge videre for å løfte by og region, sier Retura HAFs Simon Hanssen, som nå har inngått en samarbeidsavtale med Maiken Johansen og Verket.

Retura HAF ny samarbeidspartner med Verket

Skrevet av Roger Marthinsen
04.06.2019 15:58 - OPPDATERT 04.06.2019 19:30

Samarbeidet skal gi fordeler for begge – og for miljøet.

Retura HAF er blitt ny samarbeidspartner med Verket. Partene har inngått en treårig samarbeidsavtale som skal gi fordeler for dem begge, og også for miljøet, fremgår det av en pressemelding fra selskapene.

Avtalen innebærer blant annet at Retura HAF skal ta seg av avfallstjenestene på Verket. 

– Vi er lokalt eid og ønsker å bidra tilbake til lokalsamfunnet med det vi kan. Vi gir fra før av mye støtte til barn og ungdom, og har fokus på både idrett og kultur. Verket og Underverket er viktig for by og region, og vi tror vi med vår kompetanse og fokus på miljø kan bidra positivt til arrangementet, sier driftsleder hos Retura HAF, Simon Hanssen, som De siste årene har det blitt mer positivitet rundt byen, og vi tror helt klart Verket er en av flere aktører som bidrar på en god måte rent omdømmemessig for Mo i Rana og Helgeland. De gir også god synliggjøring for sine partnere, for Verket når ut til mange folk, sier Hanssen.

Verket ble nylig Miljøfyrtårn. Det betyr at festivalen oppfyller strenge krav til arbeidsmiljø, innkjøp, energi, transport, avfall, utslipp og estetikk. Samtidig viser det at Verket ønsker å bli enda bedre på miljøarbeid, der man gjennom årlige miljørapporteringer må dokumentere miljøprestasjoner og forbedringer.

– Avtalen med Retura HAF kommer derfor på et meget passende tidspunkt. De har mye erfaring og kunnskap som kan komme Verket til gode, sier festivalsjef Maiken Johansen.

– De har allerede lansert en rekke gode ideer og er også en god sparringspartner når vi skal se på løsninger som gjør avfall- og renovasjonsarbeidet bedre og mer effektivt. De kan hjelpe oss med å gjøre bedre valg. Lar det seg gjøre å finne gjenvinningsløsninger, så tilbyr også Retura dette. De at de ønsker å være en katalysator for mer miljøvennlig fokus i festivalbransjen ser vi som veldig positivt, sier Johansen.

Simon Hanssen sier at nettopp Miljøfyrtårn-statusen gjorde Verket mer interessant for Retura HAF.

– Miljøfyrtårnbedrifter viser at de forplikter seg. Det er viktig for oss, forteller Hanssen, som påpeker at også Underverket er en viktig arena for å nå de yngre generasjonene, med nye muligheter og stort potensiale for å gjøre familiedelen av arrangementet mer attraktiv og miljørettet.

– Miljø og gjenvinning har heldigvis fått mer status og anerkjennelse. Å jobbe med søppel og forske på dette er blitt trendy og moderne – fordi de unge bryr seg mer og mer om dette. At vi sammen med Verket kan fronte tematikken synes vi er meget spennende og bra, for festivalen og publikum og for oss, sier Simon Hanssen. 

[annonse]
– Vi er som mange andre stolt av å ha en festival som Verket her vi bor. Det er virkelig noe vi ønsker å være med på å bygge videre for å løfte by og region. De siste årene har det blitt mer positivitet rundt byen, og vi tror helt klart Verket er en av flere aktører som bidrar på en god måte rent omdømmemessig for Mo i Rana og Helgeland. De gir også god synliggjøring for sine partnere, for Verket når ut til mange folk, sier Hanssen.

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.