Foto: NSF Hopp

– Gull verdt å få denne erfaringen

Skrevet av Roger Marthinsen
09.01.2019 09:29 - OPPDATERT 09.01.2019 10:36

Robin Pedersen gjorde det så bra i Hoppuka at han nå har fått plass også i neste verdenscuprunde.

Robin Pedersen får en ny sjanser i World Cup. Dette er klart etter at hoppforbundet i dag har offentliggjort troppen med de syv hopperne som skal til verdenscup-runden i Val di Fiemme kommende helg.

Robin Pedersen fikk en av plassene til Hoppuka etter at han sikret Norge en ekstra kvoteplass der, etter solid hopping i Kontinentalcupen (COC). I Hoppuka takket han for tilliten med å ta verdenscuppoeng i to av de fire rennene og personlig bestenotering med 18.-plass på Hoppukas siste dag, i Bischofshofen.

GOD HOPPUKE GA PLASS

Nå venter altså tur til Val di Fiemme for Stålkameratene-hopperen.

– Robin Pedersen reiser videre med oss til Predazzo, siden han har vist gode hopp i hoppuka, spesielt i Bischofshofen, sier landslagssjef Alexander Stöckl.

– Jeg hadde vel tolket noen tegn, men ikke fått noen endelig beskjed før nå, sier Robin Pedersen, som omfavner de mulighetene han nå får, for å bygge seg erfaringer som gjør at han kan ta nye steg i hoppkarrieren.

– Det er veldig mye mer rundt verdenscupen enn COC, så det er gull verdt å få disse erfaringene, sier 22-åringen til Rana No.

– Har du satt deg noen mål for Val di Fiemme?

– Ikke ut over å holde fokus og gjøre jobben min best mulig. 

– Og kanskje ta noen nye verdenscuppoeng, som kan legges til de 14 du har?

– Hehe, vi får se. Verdenscuppoeng er jo noe man har livet ut, så det er jo greit å samle opp noen. Men jeg har det jo ikke travelt – det skal bli noen flere enn de 14 jeg har etterhvert, sier Robin Pedersen. 

OVERTAR TANDES PLASS

Landslagssjef Alexander Stöckl sender i alt sju mann til Italia, mens Daniel-André Tande blir hjemme for å trene for å finne tilbake til hoppformen, etter at Hoppuka ble en kjempenedtur.

– Vi har ikke bestemt oss for hvor lenge Tande blir hjemme for å trene i et forsøk på finne formen. Alt er avhengig av hvilken framgang han viser, spesielt i Bischofshofen, sier Stöckl.

Det er plassen til Tande som Robin Pedersen i utgangspunktet tar.

– Vi får se hvor lang tid han trenger for å finne formen. Jeg har ikke noe mål om å holde Tande lengst mulig ute, men har som mål å gjøre min egen jobb så god som mulig, sier 22-åringen.

EKSTRA KVOTEPLASS 

Mens Robin Pedersen sikret Norge en ekstra plass i Hoppuka med sin hopping i COC-runden i Ruka før jul, sikret Marius Lindvik Norge en kvoteplass med sin hopping i neste COC-runde. Det har gitt Lindvik den syvende plassen i troppen. 

– Vi er glad for at vi igjen kan stille med sju hoppere i en hel periode. Vi fortsetter med vår strategi der den som hopper inn kvoteplass også får plassen i kvoteperioden. Jeg gleder meg til helgens renn, og har troen på at vi kan prege rennene, sier landslagssjef Alexander Stöckl, som har tatt ut disse syv hopperne til WC hopp i Val di Fiemme:

Anders Fannemel, Johann Forfang, Halvor Egner Granerud, Robert Johansson, Marius Lindvik, Robin Pedersen og Andreas Stjernen.

Verdenscuprunden i Val di Fiemme starter med kvalifisering fredag, konkurranse lørdag og kvalifisering søndag formiddag og konkurranse søndag ettermiddag.

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.