Foto: Geir Olsen / NTB

Robin nærmer seg pallen

Skrevet av Roger Marthinsen
14.02.2021 11:17 - OPPDATERT 15.02.2021 09:49

Viste stabilt god hopping i dag. Og lokalt ble nye Fageråsen innviet.

Robin Pedersen endte på en 6. plass i dagens renn i kontinentalcupen (COC) i hopp  i Klingenthal. Dermed klatret han to plasser opp i forhold til gårdagens konkurranse, der han endte på en 8. plass.

I motsetning til tidligere konkurranser så leverte Stålkam-hopperen i dag to jevne hopp. Han lå på 6. plass etter første omgang, etter et hopp på 132,5 meter. I andre landet han på 131,5, og det holdt til å forsvare 6. plassen.

Markus Schiffner fra Østerrike vant dagens renn, slik han gjorde det også i går. Matias Braathen ble beste nordmann på en femteplass.

Neste runde i COC går i Brotterode neste helg. 

Fra dagens hopping i nye Fageråsen. Her første landing i K74. Foto: Per Waage

Innviet nye Fageråsen

I den lokale hoppsporten så ble nye Fageråsen tatt i bruk for første gang, i dag søndag. Med de siste dagers snøfall og iherdig innsats fra ildsjelene, ble bakkene klare slik at det kunne hoppes i alle bakkene.

Før det første hoppet ble tatt takket Steinar Isaksen alle som har bidratt til å få bygget hoppanlegget. Trond Jøran Pedersen gratulerte hoppmiljøet med anlegget og håper at det kan bidra til at hoppsporten gjenreises i Rana. Mens orrdfører Geir Waage påpekte at  det nye anlegget i Fageråsen vil kunne sette Rana på kartet. Ordføreren ser nå frem til internasjonale renn i Mo i Rana, og med ny flyplass står ferdig vil det kunne ligge an til hopprenn både sommer og vinter.

Søndagens hopping var en uoffisiell innvielse av bakken. Den offisielle åpningen vil bli foretatt senere. 

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.