God stemning på Rødt Ranas valgvake før valgdagsmålingen. Førstekandidat Alf Helge Straumfors sammen med andrekandidat Line Ellingsen. Foto: Hedda Hiller

Rødt Rana med historisk godt valg - inne med tre mandater

Skrevet av Hedda Hiller
10.09.2019 01:06 - OPPDATERT 10.09.2019 14:53

– Dette er en gjennombrudd for vår politikk i Rana, sier Alf Helge Straumfors.

– Det har vært et fryktelig spennende valg, sier Rana Rødts førstekandidat Alf Helge Straumfors.

Rødt har gjort et historisk godt valg i Rana, og har i skrivende stund gått fra én til tre representanter i kommunestyret. 

– Jeg er glad for at Rødt har gjort et godt valg. Dette er en gjennombrudd for vår politikk i Rana, og det betyr mye. Det at vi har tre stykker inne gjør at vi har blitt et helt lag, isteden for en enkelt representant som må gjøre alt. Det kommer til å merkes, og det er vi veldig fornøyd med. 

– Og nå blir det forhandlinger?

– Jeg kan nesten ikke unngå å synes synd på Olav Nyjordet som virkelig kommer til å bli overøst av politikere som skal gjøre sine hoser grønne. Men vi i Rødt har planlagt dette godt, så vi har posisjonert det sånn at både første- og andrekandidaten har samme arbeidsplass som Olav. Og tredjekandidaten vår er elev hos ham, så vi har daglig tilgang. 

– Da begynner forhandlingene tidlig i morgen med andre ord? 

– Hehe, ja!

– Og nå er dere for første gang større enn SV?

– Skolesaken har nok mye å si her, men det er spesielt at vi går forbi SV som har vært en bastion i Rana. Da vi begynte å prate om valget for to år siden var målet å få inn tre stykker, og nå ser vi ut som vi klarer det. Og så må jeg få lov å gratulere Senterpartiet som har gjort et formidabelt folk. Det er virkelig en dyktig gjeng!

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.