Atle Jørgensen

Rootsfestivalen avlyses – Det er en trist beskjed å få

Skrevet av Kristian Rødvand
25.04.2020 14:40 - OPPDATERT 25.04.2020 14:54

Rootsfestivalen i Brønnøysund 2020 må avlyses. Dermed blir det ingen festival på Morten R. Horn i sitt første år som festivalsjef.

Kulturminister Abid Raja offentliggjorde i dag beslutningen om forlengelse av forbudet for store arrangementer. Tidligere i april gikk regjeringen ut med et forbud mot alle idrett- og kulturarrangementer som ikke kan ivareta kravet om to meters avstand, eller grupper på maks fem mennesker frem til 15. juni. Nå er det klart at dette forlenges frem til 1. september for arrangementer med over 500 personer. 

Dette betyr at mange stor festivaler i distriktet, deriblant Rootsfestivalen i Brønnøysund. Dermed går vi glipp av det som er årets musikalske høydepunkt for mange.

– Det er jo litt trist, men fullt forståelig, sier en ikke spesielt sprudlene festivalsjef Morten R. Horn til Vefsn No.

Han bekrefter de harde fakta først som sist:

– Rootsen 2020 e avlyst.

Det var imidlertid ingen overraskelse for ham at forbudet ble forlenget.

– Det var ikke helt uventa, nei. Nå er jo lørdag, så vi skal bruke den neste uke til å legge litt planer og siden komme med litt informasjon om hva som vil skje videre, sier han.

At festivalen blir avlyst mener han har stor betydning for samfunnet i Brønnøysund.

– Nå tenker jeg mer på publikum og lokalsamfunnet. Festivalen er jo en stor ting som generere mye omsetning for det lokale næringslivet, så dette rammer hardt, sier Horn.

[annonse]
– For Kulturkompaniet sin del så er vi i stand til å arrangere igjen, men det blir ikke før til neste år. Nå skal vi gjøre helga ferdig og sette i gang planleggingen.

Morten Horn tiltrådte som festivalsjef denne sesongen, dermed får han ikke arrangere festival i sitt første år som sjef. 

– Det er en trist beskjed å få. En kjedelig start, men vi får prøve å snu det til noe bra senere. 

 

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.