Illustrasjonsfoto: Roger Marthinsen

Brannen hos Østbø slukket - kan ha oppstått i forbindelse med pressing av søppel

Skrevet av Ann Kristin Kjærnli
14.01.2021 20:47 - OPPDATERT 15.01.2021 06:00

Nødetatene har fått melding om røykutvikling hos Østbø. Nødetatene er på vei til stedet, melder politiet i Nordland klokken 20.45 torsdag kveld.

Det er stor røykutvikling i området, røyken legger seg over Mo sentrum og ned mot Langneset.  Brannvesenet ber om at nærmeste bygg stenger vinduer og ventilasjon. Dette gjelder primært næringsbygg i nærheten.

– Vi ber om at ingen må oppholde seg i røyken fra den pågående brannen. Folk må holde seg unna, da all brannrøyk i prinsippet er giftig, sier vaktkommandør ved 110 Nordland, Bent Krister Osbakk til Rana No ved 21-tiden. Da begynner brannvesenet å få kontroll på stedet.

– Det skal ikke være fare for spredning, men erfaringsmessig tar det tid å slukke branner på slike anlegg, sier Osbakk.

Han forteller at brann- og redningstjenesten ble varslet av Mo Industriparks egen brannetat, som ba bistand.  Brannvesenet i rana er på stedet sammen med politi og helse.

Klokken 21.17 melder innsatslederen på brann via politiet at brannen er slukket.

 Like før klokken 22 melder politiet at det er mulig at brannen har oppstått i forbindelse med pressing av søppel, og batterier har kommet i klem, og således forårsaket varmgang. 

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.