RU-direktør Ole M. Kolstad er meget tilfreds med å ha blitt en del av Trænafestivalen-laget. Hedda Hiller

RU blir partner med Trænafestivalen

Skrevet av Roger Marthinsen
12.07.2019 10:33 - OPPDATERT 12.07.2019 13:38

– Vi har over lang tid latt oss imponere over drivkraften som ligger i og rundt Trænasamfunnet, og har rett og slett lyst å bli med på laget, sier RU-direktøren, etter å ha inngått en to-årig partnerskapsavtale med Trænafestivalen.

Rana Utviklingsselskap og Trænafestivalen inngår en 2 årig samarbeidsavtale og vil se nærmere på hvordan besøksnæringen kan bidra til en bærekraftig utvikling av regionen.

– Vi vil se på besøksforvaltning, produktutvikling, markedsføring, og koblinger mellom opplevelsesnæringen og andre næringer. Avtalen er på to år med mulighet for forlengelse, sier administrerende direktør i Rana Utviklingsselskap, Ole M. Kolstad, i en pressemelding.

– Vi har over lang tid latt oss imponere over drivkraften som ligger i og rundt Trænasamfunnet, og har rett og slett lyst å bli med på laget. Det å få muligheten til å bli en del av partnerskapet til Trænafestivalen er noe vi er veldige glade for, sier Ole M. Kolstad.

RU-direktøren sier videre at han er overbevist om at RU har mye å lære av hvordan Trænafestivalen tenker på alt fra markedsføring til besøksforvaltning og bærekraft.

– Vi i Rana tar høyde for at det skal etableres en ny stor flyplass på Mo, og da bør vi allerede nå se nærmere på hvordan vi kan koble oss på utviklingsorienterte miljøer på kysten og på resten av Helgeland, sier Kolstad.

Festivalsjef Jim Martinussen sier at Trænafestivalen setter pris på å få Rana Utviklingsselskap med som partner.

– Det skjer mye spennende i regionen om dagen, og vi vi ser at vi kan ha mye å vinne på å koble sammen våre miljøer, sier Martinussen.

Styremedlem og leder av Trænafestivalens partnergruppe, Ingrid Walnum, påpeker at en slik avtale gir festivalen fundament for å jobbe langsiktig. 
– En toårig avtale gir oss mulighet til å jobbe strategisk sammen over lengre tid.

Moa Björnson, utviklingssjef i Træna kommune og medlem i Trænafestivalens partnergruppe, tror avtalen vil kunne bidra til å løfte en hel region. 

[annonse]
– Jeg ser med glede på strategiske samarbeider som kan styrke oss her langt til havs, men også være til nytte for hele regionen, sier Moa Björnson.

Årets Trænafestivalen arrangeres denne uken.

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.