Tor-Arne Nordvik og Jørgen Svarthoel er i full gang med forberedelsene til den 31. utgaven av Haaland cup. Foto: Roger Marthinsen

Ruller i gang ny Haaland cup-gren

Skrevet av Roger Marthinsen
03.10.2020 15:00 - OPPDATERT 04.10.2020 07:00

Har både plan a og plan b for årets utgave.

Som Rana No skrev for noen uker siden, så var Haaland cup-generela Jørgen Svarthoel fast bestemt på at det skal arrangeres Haaland cup også i 2020 – i en eller annen form. Og torsdag kveld besluttet arrangøren, Haaland bedriftsidrettslag at Haaland cup skal arrangere 6.-8. november, til tross for utfordringene med covid-19.

I den 31. utgaven av arrangementet står syv idretter på programmet.

– De sikre grenene er volleyball, golf, bowling, e-sport, turmarsj og – for første gang – sykling, melder Jørgen Svarthoel i en pressemelding.

– Rana sykkelklubb er drevne på slike arrangement der hver deltager må ha det utstyret som kreves, da syklingen blir avviklet innendørs, sier Svarthoel.

Det mest usikre kortet i øyeblikket er den grenen som trekker flest deltakere; fotball. Foreløpig er det kun åpnet for trening for spillere som spiller i 3. divisjon herrer og 2. divisjon damer. Det er ikke åpnet for kamper på disse nivåene, og det er ikke åpnet for verken trening eller kamp for de som driver med fotball på lavere nivåer enn 3. divisjon herrer og 2. divisjon damer.

–  Vi åpner likevel for påmelding og avvikler plan B, fotballtennis, dersom vanlig fotball ikke kan arrangeres, sier Svarthoel.

At man kan sette fotball-tennis og volleyball på programmet, men i øyeblikket ikke fotball og håndball, skyldes at de førstnevnte idrettene ikke er definert som kontaktsport. 

– Volleyball er ikke definert som kontaktsport og dermed kan det spilles kamper i breddeidretten. Fotballtennis antar vi vil komme under samme kategori, da det heller ikke kan defineres som kontaktidrett, sier Tor-Arne Nordvik.

– Når det gjelder fotball så vet vi jo ikke ennå om det kan bli fotballturnering i årets cup, men dette kan jo endres før Haaland Cup avholdes, og da vil vi i så fall være klare. Hvis det ikke blir ordinær fotball skal vi forsøke å avholde fotballtennis i stedet, sier Nordvik

[annonse]
Tidligere har aktive spillere ikke kunnet delta i Haaland cup, men dersom det åpnes for fotball, eller fotballtennis, er det mulig at aktive spillere kan bli med i årets utgave.

– Aktive spillere som ikke fikk spilt treningskamper eller seriekamper i år kan delta. De blir da plassert i egne puljer. Hvert påmeldte fotballag blir da delt opp i to fotballtennislag, sier Svarthoel.

Innebandy og håndball imidlertid fra årets meny, da det i disse kontaktidrettene er vanskelig med en plan B. Også den tradisjonelle banketten utgår.

– Og vi vil selvsagt på alle arenaer følge de retningslinjer som myndigheter og kommunelege anmoder, understreker turneringsleder Jørgen Svarthoel. 

Påmeldingen til årets Haaland cup åpnes over helgen. 

----------

LES OGSÅ:

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.