Vårslippet 1. mai ble prega av alt annet enn vår. Nå håper bil- og mc-folk på bedre forhold 17. mai. Foto: Hedda Hiller

Ruller i gang nytt 17. mai-tog: – Vi kan kalle det en test

Inviterer alle på hjul til å delta i en ny kortesje på nasjonaldagen. – Et forsøk på å live opp byen litt på ettermiddagen.

Etter at 17. mai i bydeler og grender, folketog og russetog er ankommet perrongen, rulles det i gang en ny 17. mai-kortesje i Rana: En egen bil- og mc-kortesje.

– Vi prøver oss på noe nytt på 17. mai, med felles samling og kjøring på Mo .
Mc-, Amcar-, Cars&Coffee, BMW-klubben og alle andre som ønsker å vise frem sine doninger inviteres til en ny vri, i et forsøk på å live opp byen litt på ettermiddagen på selveste nasjonaldagen, sier Tor Magne Haabrekke.

De som vil delta oppfordres til å møte opp på Coop Obs-tomta i Svortdalen, og være klar til avgang klokken 17.

– Vi stiller oss opp på samne måte som for 1. mai før avmarsj ved Coop Obs. Derfra vil turen gå opp til Gruben, deretter til Selfors og forbi sykehuset, og tilbake til sentrum via Tverråneset og Vikaåsen.

– Her må vi bare parkere der vi finner plass i området mellom Meyergården og Mosenteret, sier Haabrekke, som kaller opplegget for en slags test på noe som kan bli til et fast opplegg.

– Dette er et uformelt opplegg; en test kan vi kalle det. Så får vi se hvordan dette går og hva som eventuelt må gjøres dersom det frister til gjentakelse, sier Tor Magne Haabrekke.

 

Saken fortsetter under annonsen.