Nå skal stein fra Nesna brukes for å utvide arealet der Nova Sea skal bygge nytt lakseslakteri på Lovund. Illustrasjon: Rambøll

Rydder tomt på Nesna til oppdrettsanlegg – steinen gir tomt til nytt lakseslakteri på Lovund

– Dette er vinn-vinn!

Mo Industripark AS og Arctic Seafarm AS har inngått en avtale med selskapet Johs. J. Syltern AS, som gjør at Johs. J. Syltern AS får tilgang til å ta ut stein på Nesna-tomten der Arctic Seafarm skal bygge sitt landbaserte oppdrettsanlegg. Steinen skal fraktes til Lovund og brukes til oppfylling av tomten der Nova Sea sitt planlagte lakseslakteri skal bygges.

Oppstart av arbeidet med å rydde tomta og frakte steinen vil skje allerede denne måneden.

– Det er veldig positivt for oss at det nå startes med å ta ut stein på tomten der vi skal etablere vårt landbaserte oppdrettsanlegg. Dette gjør at det kan bli mulig for oss å forsere noe på vår tidsplan for oppbyggingen av anlegget, sier daglig leder i Arctic Seafarm Holding AS, Carsten Rimer. 

Tomten på Nesna, kjent som Nesna Industripark, er eid av Mo Industripark AS. Direktør Eiendomsutvikling Jan Gabor er svært glad for å kunne bidra til en god løsning for både Nesna og Lovund.

– Vi synes det er veldig artig at stein fra Nesna Industripark kan brukes til å opparbeide nytt næringsareal på Lovund. Dette er en vinn-vinn-situasjon hvor vi også sikrer god framdrift på utviklingen av området og klargjøre det for nye aktivitet, sier Gabor.

Planen for et nytt lakseslakteri på 10.000 kvadratmeter på Naustholmen på Lovund omfatter utfylling av 30.000 kvadratmeter sjø inne i havnebassenget, for å etablere nødvendig landareal. Det er her steinen fra Nesna vil komme meget godt med.

Arctic Seafarm er et selskap som skal etablere et landbasert oppdrettsanlegg i Nesna. Selskapet ble rett før jul innvilget konsesjon med lisenes til å produsere 15.000 tonn laks per år. Med et slikt volum ser man for seg å kunne sysselsette rundt 50 personer. 

Rett før årsskiftet kjøpte Kvarøy Fiskeoppdrett AS seg opp til største eier i Arctic Seafarm Holding AS. Daglig leder Carsten Rimer ga da uttrykk for at han var svært fornøyd med å få Kvarøy Fiskeoppdrett AS som største eier.

– Kvarøy har gjennom sin miljøprofil, kompetanse og selskapsstruktur akkurat det vi i Arctic Seafarm er ute etter. Det at de nå investerer enda mer i selskapet sikrer vår tilgang til smolt, driftskompetanse og salg av laks, sa Rimer. 

Saken fortsetter under annonsen.
[annonse]
Kvarøy-selskapet kjøpte i januar 2020 alle aksjer i Ranfjord Fiskeprodukter AS, som ligger i Mo industripark. Der er nå et nytt anlegg, til 125 millioner kroner, under oppføring. Målet er å kunne produsere opp mot 10 millioner smolt, med et langt mindre klimaavtrykk enn i dagens smolt-produksjon. 

 

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.
Saken fortsetter under annonsen.