Noen av elevene og lærerne som har deltatt i prosjektet med en solid fangst. Foto: Ståle Krokstrand

Samlet inn to tonn søppel: –⁠ Gikk kanskje litt ut over mandatet, for de ryddet rubb og stubb!

9. klassingene ved Rana ungdomsskole fikk i oppdrag å rydde i byen før 17. mai. Den oppgaven besto de med glans.

Niende klassetrinn har de siste dagene gjennomført en våraksjon, der oppdraget var å rydde i boliggater, på lekeplasser, i parker og friområder som ligger i Rana ungdomsskoles bydelsområde. Og resultatet ble mildt sagt imponerende:

Elevene og lærere har over tre dager denne uka samlet inn to tonn søppel!

– Vi har kanskje gått litt ut over mandatet og ryddet rubb og stubb av det vi fant. Det viser et entydig positivt engasjement, sier en fornøyd rektor, Ståle Krokstrand, som rapporterer om et enormt engasjement fra både elever og lærere.

Våraksjonen inngikk som et ledd i en temaperiode om bærekraftig utvikling, og elevene har sortert plast underveis i prosessen. I det to tonnene med avfall som er samlet inn, inngikk 260 kilo plastavfall.

I løpet av tre dager sørget elever og lærere for en langt ryddigere bydel. Foto: Ståle Krokstrand

Ryddeprosjektet inngikk i tematikk rundt bærekraft og plast-forurensing. I løpet av uka sørget Rana u-elevene for å fjerne 260 kilo med plastavfall i og ved sentrum. Foto: Ståle Krokstrand

Etter tre dagers ryddesjau har niendeklassinger og lærere ved Rana ungdomsskole sørget for at to tonn med avfall havner der det skal; ved et avfallsanlegg, i stedet for rundt omkring i byen. Foto: Ståle Krokstrand

 

Saken fortsetter under annonsen.