Fra venstre: Andreas Sletvold (frivillig), Roar Åsland (Frelsesarmeen), Aina Konradsen (Rana kommune), Elisabeth Fagermo (initiativtaker), Stein Ferhagen (Helgelandssykehuset), Helene Berg Sørensen (Kirkens Bymisjon), Gerd Dreyer Larsen ( Kirkens Bymisjon), Jimmy Fjelldalselv (Rana FK) og Rune Devig Andreassen (Rana FK) spiller på lag for Team Gatelag.

Lagspill om gatelag: – Dette vil kunne bety mye for den enkelte og alle rundt dem

Skrevet av Roger Marthinsen
08.04.2021 20:18 - OPPDATERT 09.04.2021 06:01

Når Rana FK starter gatelag for de som har utfordringer knyttet til rus eller psykisk helse, har de et helt lag med viktige medspillere med seg på laget.

Gatelaget skal være et tilbud for alle som har eller har hatt utfordringer knyttet til rus og eller psykisk helse. Med mål om et bedre liv som vektlegger begrepene modighet, respekt, felleskap og glede. 

– Dette er noe vi har vurdert lenge, men nå synes vi det er på tide å ta skrittet fullt ut. Vi er allerede i gang med planleggingen og håper vi kan starte opp til høsten en gang, sier daglig leder i Rana fotballklubb, Rune Devig Andreassen.

– Vi skal bruke tiden vi trenger slik at dette blir et bra tilbud når vi setter i gang, sier Devig Andreassen.  

Rana FKs gatelag er et samarbeidsprosjekt mellom Kirkens Bymisjon, Frelsesarmeen, Rana kommune, Helgelandssykehuset, Rana Fotballklubb og initiativtaker Elisabeth Fagermo.

Gatelaget vil først og fremst være et dagtilbud for dem som har eller har hatt utfordringer knyttet til rus eller psykisk helse i Rana og omegn, som liker å spille fotball og ha det kjekt sammen og som lag. Gatelaget kan også være en arena for arbeidstrening og et steg nærmere ordinært arbeid, fremgpår det av en pressemelding Rana FK har sendt ut i kveld. 

– Rana Fotballklubb ønsker å ta samfunnsansvar med å gi dem et tilbud med fysisk aktivitet basert på teamkultur i tråd med RFK sine verdier. Vi ser et behov for meningsfylt aktivitet hvor deltagerne kan ha noe å se frem til og oppleve mestring, sier Devig Andreassen. 

– Fotballen har en enorm kraft og den er inkluderende og engasjerende. Vi ønsker å bruke vår posisjon til å utgjøre en forskjell. Målet er å skape en bedre hverdag for utøverne. 

Stein Ferhagen, behandler ved rusenheten ved Helgelandssykehuset Mo i Rana, er svært positiv til prosjektet.

– Vi i Helgelandssykehuset ønsker et gatefotballag velkommen. Fysisk aktivitet har vist seg å ha en svært positiv effekt på menneskets psykiske helse. Laget som nå skal bygges av gamle og nye fotballspillere, vil kunne bety mye for den enkelte og alle rundt dem, sier Ferhagen. 

[annonse]

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.