Sandra Rondestveit sørget i dag for strålende forhold for skifolket, på ACR. Foto: Øystein Bentzen

Sandra tråkket
til for skifolket

Skrevet av Roger Marthinsen
05.11.2019 17:00 - OPPDATERT 05.11.2019 19:32

– Strøkne forhold for både skøyting og klassisk , konstaterte den første til å testa skiløypa Sandra Rondestveit har preparert på ACR.

I dag sørget Rana kommunes Sandra Rondestveit for at det nå ligger ei nytråkket, 3,7 kilometer lang rundløype klar og venter skisport-entusiastene, på ACR.

– Dette er kanskje en av verdens beste skøyteskiløype. Stor bredde, slake lange bakker, og gode doseringer, tråkket av Rana kommune Bydrift, sier en meget fornøyd Øystein Bentzen, som er arbeidende styreleder i ACR.

At motorsportbanen på Storforshei blir benyttet til andre idretter enn motorsport er ikke noe nytt, og var en del av den opprinnelige planen for anlegget. Sykkelklubben benytter seg årlig av anlegget, og også i fjor ble det kjørt opp skispor på banen. Tidligere i hest gikk tidenes rundbaneløp til fots av stabelen, da Oksskolten IL den 8. oktober arrangerte ACR Challenge. 

ACR er nå omgjort fra motorsport-arena, til skiarena, med 3,7 kilometer nypreparert løype. Foto: Øystein Betnzen

– Stor og allmenn nytteverdi lå i planene fra starten av. Det vi har gjort det siste året er å forsøke å legge forholdene bedre til rette. Learning by doing, og så får vi bli flinkere etterhvert som vi får tilbakemeldinger, sier styreleder Bentzen, som forteller at man jobber med planer for å trekke enda flere idretter til anlegget.

– Vi har ambisjoner om å være et attraktivt møtested for paraglidere. Vi er omgitt av fjell og flotte startplasser, og vi har garderober, bobil-camp og et stort administrasjonsbygg, sier Kysten Bentzen.

Den første som var på plass til å teste skiløypa i dag var skiskytter Simon Ågheim Kalkenberg. Skonseng UL-løperen var så sugen på å komme i gang på snø, at han var på plass allerede før Sondra Rondestveit hadde rukket første runden rundt med prepareringsmaskinen. 

– Helt topp. Strøkne forhold for både skøyting og klassisk, oppsummerte Ågheim Kalkenberg etter fullført treningsøkt. 

Simon Ågheim Kalkenberg er strålende fornøyd med forholdene på ACR. Foto: Øystein Betnzen

[annonse]
– Er dette et anlegg som vil kunne egne seg også til konkurranser? 

– Ja, det er ingen umulighet. Jeg har tidligere kjørt en del testløp der, og det funker fint det. Løypeprofilen er litt utradisjonell , og og med at den er relativt flat. Det blir mye jobbing og lite hvile, så man får jobbet på en litt annen måte enn i ei tradisjonel løype. Men dette er ypperlig for langturer.

– Så det mangler kun en skytebane for oss skiskyttere, sier Simon, som nå vurderer å invitere Lars Berger og Frode Andreassen på testløp.

– Jeg får høre om de tenner på idéen, sier Simon Ågheim Kalkenberg.

Øystein Bentzen er glad for at anlegget nå er klart til bruk for vintersport, og håper at man unngår hærverk i løypa, slik man opplevde forrige vinter. 

– Ja, jeg håper vi slipper besøk av biler på banen og hærverk, slik vi hadde i fjor. Banen er nå stengt for bilkjøring, og de som tar seg til rette vil bli anmeldt for innbrudd, sier styreleder på ACR, Øystein Bentzen. 

Bildeserie
Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.