Ronan Keating avrundet iFjord 2018. Foto: Bjørn Leirvik

Satser videre
med iFjord

Skrevet av Hedda Hiller
08.11.2018 18:00 - OPPDATERT 09.11.2018 06:01

Nå er det klart: Det blir festival i Fageråsen også i 2019.

I fjor ble den aller første utgaven av iFjord arrangert i Fageråsen. Det ble en affære iFjord-gjengen bare må gjenta. 7.-8. juni er det dermed duket for den andre utgaven av retrofestivalen iFjord.

– Vi flytter helg for å ikke krasje med Kippermocupen og St.Hansfeiringen. Vi fikk så mange tilbakemeldinger fra fortvilte foreldre som ikke kunne delta at vi nå har valgt å gjøre noe med det, forteller festivalsjef Christian Lorentsen, som sammen med resten av iFjord-gjengen igjen samler troppene for å lage folkefest.

– Vi er et team på 15 mann som samarbeider tett for å lage en best mulig festival for dere. Med best mulig festival referer vi til lørdagen på iFjord i år. Lett blanding av artister og sjangere, fantastisk fin stemning og skyhøy allsang fra det avisene kalte Rana blandakor. Vi føler oss rimelig sikker på at vi traff spikeren på hodet med tanke på konseptet. En festival som hyller 80- og 90-tallet med alt det hadde å by på. Festivalen er ment som et supplement i byens festivalflora og skal gi voksne som liker pop og rock et helhetlig helgeprogram. Festivalen sikter fortsatt mot å bli Bryggedansen på steroider, sier Lorentsen.

Teltet som huser tidskapselen var en viktig suksessfaktor for festivalen.

– Å kunne være inne på denne tiden av året viste seg å være kjempesmart. Rikelig med sitteplasser og praktisk logistikk har høstet mange lovord fra de oppmøtte. Vi klarte å skape en egen liten verden der inne som var ett av våre mål. Værgarantien gjorde at så å si alle som hadde kjøpt billett var til stede da første artist gikk på scenen begge dagene. Utrolig gøy for oss som arrangører og for artistene som naturlig nok var skeptiske til å spille først, forteller Lorentsen.

Fredag 9. november starter det ordinære billettsalget til iFjord 2019.

– Basert på tilbakemeldinger på sosiale medier og antall solgte billetter til fjorårskundene våre blir dette en folksom affære, forteller Lorentsen.

– 2019-utgaven av iFjord vil bli minst like spennende som 2018-versjonen. Vi er i disse dager i full gang med planene og vil presenter et spennende program i løpet av vinteren, forteller Christian Lorentsen.

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.