Arjen Kamphuis' kajakk ble funnet i går. Foto: Arkiv / Politiet i Nordland

Savnede Arjens kajakk er funnet

Skrevet av Roger Marthinsen
13.09.2018 17:17

Ber om tips fra publikum som kan ha observert nederlenderen.

olitiet fant tirsdag kveld en sammenleggbar kajakk som politiet mener tilhører den savnede Arjen Kamphuis. Kajakken er av merket Oru Kayak Coast XT.

SAMME OMRÅDE

Kajakken er funnet i området hvor det på kvelden tirsdag 11. september og onsdag 12. september har vært foretatt søk etter at politiet fant andre gjenstander tilhørende Kamphuis. Hvilke andre gjenstander det er snakk om vil politiet foreløpig ikke si noe om ut fra hensynet til etterforskingen - men ifølge TV 2 skal det være snakk om ID-papirer. 

– Politiet har informasjon om at Arjen Kamphuis forut for reisen til Norge gikk til innkjøp av en sammenleggbar kajakk av den typen som nå er funnet. Politiet antar at den savnede hadde med seg den sammenleggbare kajakken til Norge, sier politiinspektør Bjarte Walla.

MØRKE BAGER

Arjen Kamphuis kan ved transport av den sammenleggbare kajakken ha hatt denne i en mørk bag. Ved utsjekk fra hotellet i Bodø den 20. august hadde Kamphuis to store mørke bager. Oppgitt vekt på den sammenleggbare kajakken er 15 kilo.

– Politiet velger å gå ut med bilde av den funnede sammenleggbare kajakken og ønsker informasjon fra publikum dersom noen har sett eller observert noe som kan knyttes til en kajakk av denne typen i Saltenområdet i tiden rundt 20. august 2018 og dagene etter dette, sier Walla videre.

VIDERE SØK

Politiet vil i løpet av dagen foreta videre søk og undersøkelser i området, og fortsetter ellers med den øvrige etterforskingen i saken. Politiet holder fremdeles alle muligheter åpne for hva som kan ha hendt med den savnede, og innretter fortsatt etterforskingen åpent opp mot de tre hovedhypoteser som tidligere er omtalt i media.

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.