Unn Tveraabak fra Nesna hagelag er med som planteguide.

Se sjelden plante på villblomstenes dag

Skrevet av Redaksjonen
19.06.2021 07:00

Handnesøya utmarkslag, Nesna hagelag og Helgeland Museum inviterer til en helt vill tur.

På søndag markeres villblomstens dag over hele landet i regi av Norsk Botanisk Forening. I Nesna arrangerer Handnesøya utmarkslag, Nesna hagelag og Helgeland Museum, avdeling Nesna tur til Oksbeitet, også kalt Finnkonnsletta, på Saura på Handnesøya.

– Her skal blant annet den sjeldne planten skogbingel vokse. Vi har med Unn Tveraabak fra Nesna hagelag som planteguide, og lokalkjente fra Handnesøya som veivisere. Oppstart ved parkeringsplassen på Saura, der skogsveien starter. Fra hovedveien og opp til beitet er det cirka 100 meter, forteller Ann Kristin Klausen, avdelingsleder i Helgeland museum, avdeling Nesna. 

– På grunn av stigning kan det fort gå et drøyt kvarter før man er oppe. Det kommer an på formen. Det er også en del vegetasjon å se på veien opp. Turen er ikke tung, men man må kunne gå i stigende terreng. Ta på godt fottøy, klær etter vær og mat og drikke. Turen er gratis, og velegnet for alle aldersgrupper. 

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.