Se tyvstarten på Smeltedigelen direkte

Skrevet av Hedda Hiller
28.10.2020 17:00 - OPPDATERT 28.10.2020 20:09

Siden en pandemi skiller dem, spiller Rana kulturskole og kulturskoleelevene fra Petrozavodsk sammen bokstavelig talt på tvers av landegrensene.

Rana kulturskole tyvstarter Smeltedigelens musikkfestival med konserten «Music with Joy» i kveld. Konserten kan du enten oppleve i Blackbox på Moment eller direkte på YouTube. Det er gratis å slippe inn på konserten, men grunnet Covid-19 må du ha billett. 

– Dette er et spennende samarbeid mellom Rana kulturskole og Petrozavodsk musikk- og kulturskole. Konserten er en del av Barentsprosjektet «Norsk-russisk musikkvennskap i Havmannbyen» som tilhører «Barents folk-til-folk-samarbeidet», skriver Rana kulturskole i en pressemelding. 

Prosjektet oppsto i forbindelse med Havmannjubileet 2020. Kulturskolene i Rana og Petrozavodsk ville markere dette med å bidra med spennende musikk. Konserten byr på program med elever fra begge kulturskolene, i tillegg til vinnerlåtene i konkurransen om å komponere egen musikk til Havmannen. Fra Rana vant Ellinor Drevvatne på fiolin og fra Petrozavodsk vant Nastja Soboleva som spiller piano. 

De russiske innslagene blir sendt på storskjerm i salen på Moment. Konserten avsluttes med en innspilt collage av «Fairytale» av Aleksander Rybak, hvor norske og russiske unge musikere spiller sammen fra sine hjemland.

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.