Jimmy Fjelldalselvs Fotballutvikling Helgeland var sist helg på samling på Rognan, med 17 spillere.

SE VIDEO fra Fotballutvikling Helgelands Rognan-samling

Skrevet av Roger Marthinsen
05.11.2019 15:00 - OPPDATERT 05.11.2019 19:30

Fikk en smakebit av hvor nivået for de beste G13-spillerne ligger – og hva som kreves for å komme dit.

Jimmy Fjelldalselv etablerte tidligere i høst Fotballutvikling Helgeland. Sist helg hadde han med seg 17 spillere til Rognan, der det ble gjennført ei treningssamling i Sparebank 1 Arena.

– Dette var et tiltak vi arragerte for å vise hvor lista ligger på nasjonalt G13-nivå, ved å møte Bodø Glimt til treningskamp. I tillegg vil vi motivere gutter i 13-årsalderen til å legge ned den store treningsmengden som må til for å få den utviklingen de selv ønsker, sier Fjelldalselv, som forteller at spillerne fikk en nyttig pekepinn på hvor høyt nivået er, da de tapte 3-11 mot Glimts 13-åringer.  

– Sportslig hadde vi stort utbytte av treningene hele helga. Det var spesielt gledelig å se at tempo og kvalitet på treningen dagen etter Glimt-kampen var av merkbart høyere nivå enn før, sier Fjelldalselv.

– Det sosiale samspillet hadde vi også fokus på, og Saltdalskameratene som sto for tilrettelegging av helga arrangerte et teambuilding-opplegg som var meget bra, sier Jimmy Fjelldalselv. 

Fotballutvikling Helgeland har forøvrig også nå klart sitt første foredrag. Mandag 25. november kommer Sindre Østerås til Scandic Meyergården, for å holde foredrag om fotballfysisk trening. Øverås har master i kroppsøving og idrettsvitenskap ved Nord universitet, samt er utdannet trener 1 og 2 i Norges styrkeløftforbund. Øverås er fagkonsulent i styrke/kraft ved Olympiatoppen Midt-Norge, samt forsker ved Senter for toppidrettsforskning ved NTNU. 

-----

Les også:

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.