Seks pasienter isolert, 16 ansatte kan være smittet

Skrevet av Roger Marthinsen
27.06.2020 12:46

Helgelandssykehuset har isolert seks pasienter i sykehuset i Sandnessjøen som følge av at det ble påvist korona-smitte ved sykehuset fredag. I tillegg er en ansatt i karantene.

Foreløpig er det avdekket at få pasienter ved sykehuset har vært i nærkontakt med vikarsykepleieren som har fått påvist å være koronasmittet, slik at antall pasienter som måtte isoleres er redusert fra 15 til seks.

I tillegg er foreløpig 16 ansatte vurdert som mulige smittet. De testet etter rutinene som foreligger, det vil si test tredje og syvende dag etter siste eksponering. De overvåkes også for symptomer og vil bli isolert hvis symptomer på sykdom oppstår.

Dette fremgår av en pressemelding Helgelandssykehuset har sendt ut lørdag formiddag. 

Kartlegger pasienter og ansatte

Helgelandssykehuset kartlegger nå intensivt både pasienter og ansatte som kan ha blitt eksponert for smitte i løpet av den siste uka da vikarsykepleieren var i arbeid i sykehuset i Sandnessjøen.

Inntil situasjonen er klarlagt vil alle pasienter som krever innleggelse fraktes til sykehuset i Mo i Rana og sykehuset i Mosjøen. Pasienter skal forholde seg som normalt til legevakt og telefon113.

Besøksstans i Sandnessjøen

Som en følge av smittesituasjonen ved sykehuset i Sandnessjøen er det innført midlertidig stans i muligheten for besøk av pårørende. Dette gjelder foreløpig fram til lørdag kveld, da det skal gjøres en ny vurdering av situasjonen.

Helgelandssykehuset opprettholder grønn beredskap, men beredskapsnivået vurderes fortløpende.

----------

LES OGSÅ: 

[annonse]

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.