Illustrasjonsfoto. Foto: Nordlandsbuss

"Selv om vi ønsker å være mer miljøvennlig ved å reise kollektivt, synes vi det blir veldig upraktisk og dyrt"

Skrevet av Jonas Guldvik, Frida Funder
03.06.2019 17:00 - OPPDATERT 03.06.2019 19:31

Kollektivtransporten i Rana er for dårlig, mener Jonas Guldvik og Frida Funder.

Hvordan kommer du deg dit du skal? Reiser du kollektivt, kjører bil eller går? Som ungdom er vi ekstra avhengig av bussen. Men når bussen går bare en gang i timen på ettermiddagen, og prisen har gått opp, så blir det enklere å bli kjørt med bil.

Selv om vi ønsker å være mer miljøvennlig ved å reise kollektivt, synes vi det blir veldig upraktisk og dyrt.

Bussen går ikke mellom Ytteren og Selfors lenger, så de som skal fra Ytteren til Selfors må først ta bussen fra Ytteren til byen, for så å ta bussen til Selfors. Mange av elevene bor ikke innenfor grensen for gratis buss, og bussbillettene er blitt enda dyrere. Det finnes selvfølgelig busskort som gir billigere billetter, men de er dårlige til å reklamere for det.

Skal du til Mo fra ytre deler av Rana kommune, som for eksempel Utskarpen, så går de buss bare seks ganger om dagen på hverdagene, og i helgene bare to ganger. Rutene endrer seg i tillegg ofte.

Dalselv har mistet alle bussene, med unntak av skolebussene. De nye rutene innebærer at bussene snur på Hauknes. Hvis for eksempel 30 ungdommer fra Dalselv skal på trening i byen, så kjører kanskje 30 foreldre to ekstra turer inn til byen per dag, isteden for at en buss tar alle med seg. Det er i tillegg til å være upraktisk veldig uheldig for miljøet.

Det nye busstilbudet reklamerte med at det skulle bli enklere å ta buss i Mo i Rana. Det har kanskje blitt enklere for noen få, men for alle oss andre ble det et elendig tilbud.

Jonas Guldvik og Frida Funder

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.