Karin Krogh er klar for Smeltedigelen 19. oktober.

– Selveste dronningen i Norsk jazz til Smeltedigelen

Skrevet av Hedda Hiller
10.05.2019 13:28

Karin Krogh er årets gjesteartist i DIOC Bigband under Smeltedigelen.

– Jeg er veldig fornøyd med å få selveste dronningen i Norsk jazz til Smeltedigelen. Evigunge Karin Krog viser at hun tross sin alder utvikler nye uttrykk og holder stand som en av Norges beste jazzartister. Med Dioc Big Band i ryggen kommer dette garantert til å bli en minnerik konsert, sier festivalsjef Hilde Høgseth. 

Karin Krog har vært aktiv musiker siden hun som tenåring deltok på jammer i Oslo midt på 1950-tallet. Hun regnes av mange som nors jazzvokals førstedame, og er uten tvil en av landets viktigste jazzprofiler og har vært det siden hun debuterte med soloplate i 1964.

Hun opptrådte på den aller første utgaven av Kongsberg jazzfestival samme år og i 1965 mottok hun norsk jazzlivs høyeste utmerkelse , Buddyprisen. Hun har over en lang karriere stadig evnet å fornye og Krog har med åpent sinn og utforskertrang ,
turnert verden rundt med både norske og internasjonale medmusikanter, og opparbeidet seg et stort publikum både hjemme og ute.

Så sent som i 2013 mottok Karin Krog Spellemannsprisen i jazzkategorien for plata «Songs About This and That « Med John Surman. Hun har også blitt samplet av Hip Hop artisten Madlib og forvalter sin egen katalog. Med DIOC Big Band har hun med seg sine egne arrangementer for storband.

 

DIOC BIG BAND MED KARIN KROG

Spillested: Nordland teater, hovedscena
Dato: Lørdag 19.oktober

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.