Dette brevet er trolig sjøsatt som flaskepost et sted i Lurøy, og er nå funnet på ei strand inne i en fjord på Nordmøre. Er du avsenderen, eller vet hvem avsenderen er? Da vil vi gjerne høre fra deg.

Sendt som flaskepost fra Lurøy – funnet på ei strand 260 nautiske mil lenger sør

Skrevet av Roger Marthinsen
13.01.2021 17:00 - OPPDATERT 13.01.2021 19:31

Er du avsenderen av brevet med den flotte tegningen?

For noen dager siden var Øyvind Sunde og hans to barn på 7 og 9 år på skattejakt på stranda i Bøfjorden. På denne stranda, i ei bygd i Surnadalen kommune på Nordmøre, pleier det å skylle i land drivved, søppel og skrot fra Atlanteren – og en og annen skatt.

Og akkurat denne dagen fant de en liten skatt. Ei flaske som inneholdt et brev – en vaskekte flaskepost med andre ord. 

– Vi fant en flaskepost med et fint motiv, men ukjent sender! Vi synes det var kjempegøy å åpne flasken og kjenne på spenningen av det som var inni, sier Øyvind Sunde.

I flasken fant man et brev med en tegning som viser Trænas karakteristiske fjellformasjon. I brevet står det:

"Hei. Jeg har drevet fra øyene i Lurøy. Her ser dere Træna. Husk å pante/resirkulere flasken."

Brevet er ikke signert med navn, men nede i hjørnet står det en B. 

(Saken fortsetter under bildet)

Lang ferd: Det er rundt 260 nautiske mil fra Lurøy til Bøfjorden. Kart: Google Earth

Barna har mange interessante spørsmål som vi ikke klarer besvare, og som vi lurer ganske mye på selv, sier Øyvind, som selv ikke har vært i verken Lurøy, som flaskeposten synes å være sendt fra, eller Træna, som er motivet for den flotte tegningen.

[annonse]
– Når har denne flaskeposten blitt laget og sendt. Det kan ha vært i sommer, men kan også ha vært for mange tiår siden. Flasken indikerer ihvertfall at den ikke er en nyproduksjon, men samtidig kan den jo ha stått i et naust veldig lenge før den ble postlagt på havet, sier Sunde, som har gått ut på Facebook-grupper både i Lurøy og Træna for å høre om noen vet hvem som er avsenderen.

– Så langt har ingen avsender meldt seg, sier Sunde til Rana No – og håper at kanskje noen av avisas lesere gjenkjenner brevet.

– Hvem er avsenderen? Trolig et barn, men kanskje ikke et barn lenger nå! Kanskje flaskeposten har ligget årevis på en annen strand før floen endelig tok den videre til noen som kunne finne den! Hvis noen vedkjenner seg denne posten hadde det vært kjempegøy å høre mer om den, og kanskje avsender hadde satt pris på å vite at den kom mottakeren til glede, sier Sunde.

Er du avsenderen, eller vet hvem avsenderen er? Da vil vi gjerne høre fra deg. 

Denne flakseposten fra Lurøy ble funnet på ei strand på Nordmøre.

 

 

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.