Stortingsrepresentant for Senterpartiet, Siv Mossleth.

– Senterpartiet og Ap vil reetablere en fullverdig høyere utdanningsinstitusjon på Nesna

Mandag 20. desember går Stortingsdebatten for utdannings- og forkningskomitéens innstilling om bevilgninger på statsbudsjettet. – Budsjettbehandlinga viser at Hurdalsplattformen følges opp allerede i første budsjett. Det er bra, både for Nesna og fremtidens lærer-studenter, sier Senterpartiets stortingsrepresentant fra Nordland, Siv Mossleth.

Innstillingen fra utdannings- og forskningskomitéen om bevilgninger på statsbudsjettet for 2022 under Kunnskapsdepartementet ble i dag avgitt. Stortingsdebatten vil gå i salen mandag 20.desember og i innstillingen fremkommer det klare meldinger om hva partiene mener om høyere utdanning på Nesna.

– Komitéens avgivelse i Stortinget understreker at Senterpartiet og Ap vil reetablere en fullverdig høyere utdanningsinstitusjon på Nesna. Budsjettbehandlinga viser at Hurdalsplattformen følges opp allerede i første budsjett. Det er bra, både for Nesna og fremtidens lærer-studenter!, sier Senterpartiets stortingsrepresentant fra Nordland, Siv Mossleth.

Engasjementet om Nesna har vært stort, også etter at Senterparti-/Ap-regjeringen la frem tilleggsproposisjonen til statsbudsjettet tidligere i høst.

– Jeg har forståelse for at engasjementet er stort i denne saken, men nå er det tydelig at Hurdalsplattformen følges opp.

Nord Universitet skal tilby en fullverdig høyere utdanningsinstitusjon på Nesna. Senterpartiet og Ap understreker i Stortinget at det blir opptak til barnehage-lærer og grunnskolelærerutdanning fra høsten 2022, og at virksomheten skal ha tilstrekkelig kapasitet og ressurser til å lede og utvikle virksomheten på Nesna i tråd med samfunnets behov. Partiene imøteser arbeidet med å inkludere et senter for desentralisert og distriktsrettet utdanning og forskning.

– I behandlingen av denne saken avslører Høyre, FrP og Venstre at de fortsatt  er tydelige på at det var riktig å legge ned Campus Nesna. Det gjør meg ekstra fornøyd med at det ble regjeringsskifte, og at sentraliserings-iveren til disse partiene ble stoppet. Nå behandles budsjettet i Stortinget, og så venter jeg på at den kongelige resolusjonen som konfirmerer saken kommer på plass, avslutter Siv Mossleth.

 

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.
Saken fortsetter under annonsen.