ASFALT PÅ FJELLET: Torsdag ettermiddag ser Umbukta slik ut viser bildet fra Statens vegvesen sitt eget webcamera. Foto:Statens vegvesen

Ser lovende ut for påsketrafikken

Skrevet av Silje-Tamara Rojas
11.04.2019 17:00 - OPPDATERT 11.04.2019 19:30

Etter en røff påske i fjor, ser det mer lovende ut for påskeføret i Nord-Norge i år. Men det er fortsatt mye snø enkelte steder, og veier kan bli stengt på kort varsel.

Gjennom hele påska har Statens vegvesens ansatte på jobb på Vegtrafikksentralen som følger med på vei og føre.

– Været rår vi ikke over, men vi gjør alt vi kan for at du skal komme deg trygt fram dit du skal. Foreløpig ser det ut som om det skal bli greie kjøreforhold de fleste steder, men selv om påska er sein i år, kan det fortsatt dukke opp uvær og krevende føre, sier driftsleder Siril Veiåker Nilsen på Vegtrafikksentralen i Nord-Norge i en pressemelding.

Sjekk føreforholdene

Skal du av gårde på påsketur, er det mye informasjon å hente før du setter deg bak rattet.

– Sjekk værmelding, vegmeldinger og webkamera og gjør deg kjent med føret før du kjører av gårde. Spesielt gjelder dette fjellovergangene. Det kan være et helt annet føre der enn ved kysten, sier Nilsen.

Rasfare og slitte veier

Det er fortsatt mye snø, og det betyr også mulighet for ras. I tillegg til snøras, kan også isblokker og stein komme ned i veibanen i områder der sola står på hele dagen.

– Vær klar over at veier kan stenges på kort varsel. Og er veien stengt, respekter det. Har vi stengt en vei, er det fordi fagfolk har vurdert at det er farlig å ferdes der. Vi ser dessverre at noen ikke respekterer stenginger, og det er alarmerende, sier Nilsen.

Nilsen ber trafikantene ellers å ta det med ro, være opplagte og kjøre etter forholdene.

– Veiene er gjerne slitte etter vinteren. Vi er ute og lapper dem sammen så snart vi kan, men en periode kan det være litt hullete og humpete. I tillegg bør du være spesielt obs på områder som ligger i skygge og når du kjører inn og ut av tunneler. Der kan det fortsatt ligge is selv om veien ellers er bar og tørr, sier hun.

Det er videre ikke forventet noen større stenginger i påska, og om ikke været forverrer seg, vil antakelig alle fjellovergangene forbli åpne.

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.