Det blir mye teori og lite praksis fort Rana FK fremover, med forbud mot fellestreninger til over påske og seriestart utsatt frem til tidligst 23. mai. Foto: Roger Marthinsen

Ingen seriestart før 23. mai – tidligst

Skrevet av Roger Marthinsen
26.03.2020 16:26 - OPPDATERT 26.03.2020 19:30

NFF og Divisjonsforeningen har besluttet at seriestart for Rana FK og resten av lagene i 2. og 3. divisjon blir tidligst 23. mai.

I samråd med Divisjonsforeningen har Norges Fotballforbund i dag besluttet å utsette oppstart av PostNord-ligaen og Norsk Tipping-ligaen til tidligst 23. mai.

– Som for andre turneringer arbeides det med ulike scenarioer for gjennomføring. Målet er fortsatt at turneringene skal gjennomføres med normalt oppsatte kamper. Situasjonen er uavklart, og det må forventes ytterligere justeringer, melder fotballforbundet i dag.

Dersom det blir mulig å starte opp serien 23. mai og NFF beslutter at kampene skal spilles etter terminlista, betyr det for Rana FKs del seriestart borte mot Skeid 2 den 24. mai.

I så fall betyr dette at man starter på serioerunde 7 og må finne nye datoer for kampene i serierunde 1-6. Dette er for Rana FKs del Junkeren, Nordstrand, Tromsø 2, Ullern, Skjervøy og Bodø/Glimt 2. 

NFF, Norsk Toppfotball og Toppfotball Kvinner besluttet tirsdag at seriestarten for Toppserien kvinner, Eliteserien og OBOS-ligaen for menn skal utsettes til i slutten av mai. Også for de øverste divisjonene antydes helgen 23.-24. mai som en mulig oppstart.

Det er ventet at oppstartstidspunkt for breddefotballen (4. divisjon og lavere) også vil bli påvirket av beslutningen om å utsette seriestarten ytterligere. 

Fra før er det kjent at kvalifiseringen til NM i fotball er avlyst, og at NFF vil sette opp 1. runde basert på rangering av plasseringer i 2019-sesongen. Dette innebærer at Rana FK ikke får sjansen til å kvalifisere seg til cupen i 2020. 

----------

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.