SVs Maria Saltirova Rausandaksel (t.v.) ber Rana kommune vurdere å innføre "arbeid i sykehjem" som et nytt valgfag i ungdomsskolen. Her sammen med SV-leder Hilde Birgitte Rønningsen.

Ønsker «arbeid i sykehjem» som fag

Skrevet av Roger Marthinsen
11.03.2019 19:30 - OPPDATERT 11.03.2019 21:00

SVs Maria S. Rausandaksel ber Rana kommune om å vurdere å innføre «arbeid i sykehjem» som valgfag i ungdomsskolen.

SVs Maria Saltirova Rausandaksel vil ta opp valgfag som tema, som et spørsmål til ordfører Geir Waage til det kommende formannskapsmøtet i Rana kommune.  Bakgrunnen er blant annet innspill fra ungdom, som ønsker «arbeid i sykehjem» som nytt valgfag. 

– Valgfag er viktig tilbud og ofte gir den nødvendige motivasjonen for ungdommene i en ellers teoritung skolehverdag, sier Rausandaksel, som ønsker informasjon om de ulike valgfagene som tilbys i Rana-skolen, hvilken kompetanse som kreves for å undervise i disse valgfagene, i hvor stor grad kompetansen samsvarer med behovet og hvorvidt det er etablert læringsmål for valgfagene? 

Maria Saltirova Rausandaksel har videre fått innspill fra ungdom som ønsker å få innført «arbeid i sykehjem» som et arbeidslivsfag. Arbeidslivsfag er et praktisk yrkesrettet fag i ungdomsskolen og skal kunne knyttes til yrkesfaglige program i videregående skole. 

Spørsmålene SV-politikeren ønsker svar på tilknyttet dette er hvordan arbeidslivsfag er organisert i Rana ungdomsskole og hvilke tilbud er tilgjengelig.

Videre ber hun om informasjon om hvilke erfaringer elevene har med arbeidslivsfag, samt om det er mulig å utvide arbeidslivsfaget med «arbeid i sykehjem» og eventuelt hva som skal til for å får dette til.

 

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.