Tor Helge Nordvang og Carl Einar Isachsen signerte i dag kontrakten mellom B-G Entreprenør og Lurøy kommune, som har ei ramme på nærmere 90 millioner kroner. Foto: Lurøy kommune

Signerte Lurøy-kontrakt til 87,7 mill.

Skrevet av Roger Marthinsen
21.10.2019 20:01 - OPPDATERT 22.10.2019 06:02

B-G Entreprenør skal bygge omsorgsbygg på Slenset, i Konsvikosen og i Aldersundet.

I dag signerte B-G Entreprenørs Tor Helge Nordvang og Lurøy-ordfører Carl Einar Isachsen, kontrakten for oppføring av tre nye omsorgsbygg i Lurøy.

Kontrakten gjør B-G Entreprenør til totalentreprenør på prosjektet, som er den største enkeltkontrakten for Lurøy kommune på flere tiår. Trolig må man tilbake til 1970-tallet og det store skoleløftet i kommunen, for å finne tilsvarene løft. For B-G Entreprenør er dette den største enkeltkontrakt i 2019.

Kontrakten er på totalt 87,7 millioner kroner og omfatter totalentreprise på nybygg av et miljøterapeutisk bofellesskap i Aldersundet, med seks boenheter, fellesareal og fasiliteter for ansatte.

Ved Konsvik og Sleneset omsorgssenter skal det bygges en nye avdelinger spesielt tilrettelagt for demente, med fire boenheter og fellesarealer. Det totale utbyggingsarealet er på nærmere 1300 kvadratmeter. 

Kontraktsigneringen er et av Lurøy-ordfører Carl Einar Isachsens siste oppdrag, før han går av som ordfører om halvannen uke. I følge kommunens egen hjemmeside er den avtroppende ordføreren svørt fornøyd med at Lurøy kommune nå kan gå i gang med en historisk satsing på desentralisert omsorg og utbygging av et fremtidsrettet bofellesskap i Aldersundet. Bofellesskapet i Aldersundet ses i sammenheng med VTA-bedriften Bra-Pro AS, som også skal bygge ut og utvide sitt tilbud med et dagsentertilbud.

B-G Entreprenør er et selskap i Bolt Group, som tidligere i år la ned sine avdelinger i Sandnessjøen og Nesna, for å samle sin satsing på Helgeland med utgangspunkt fra Mo i Rana.

Les også:

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.