Foto: NSF Hopp

Sikter høyt med Pedersen i USA

Skrevet av Roger Marthinsen
07.02.2019 17:00

Landslagssjef Alexander Stöckl har ikke tatt Robin Pedersen med til Lahti – i håp om at Stålkam-hopperen heller kan sikre Norge en ekstra kvoteplass ved å hoppe godt i USA.

Norge sikter høyt og sender seks hoppere til helgens COC-renn i Iron Mountain, Michigan, USA. Blant dem er IL Stålkameratenes Robin Pedersen. 

– Det er et stort potensial i laget som reiser over dammen, sier trener Thomas Lobben, som har tatt ut Joakim Aune, Fredrik Bjerkeengen, Andreas Buskum, Thomas Aasen Markeng, Marius Lindvik og Robin Pedersen. 

– Markeng er fersk juniorverdensmester, Pedersen og Lindvik har COC-seirer fra tidligere i vinter, mens Buskum var på pallen i Planica forrige helg. I tillegg har vi sett lovende ting fra Aune og Bjerkeengen den siste tiden. Vi føler at vi har et slagkraftig lag hvor flere kan kjempe om topplasseringer i Iron Mountain, sier Lobben.

At Pedersen skal hoppe i COC betyr at han ikke er med i World Cup-troppen som skal hoppe i Lahti denne helga. Dette til tross for at det ble en plass ledig i troppen da Anders Fannemel bestemt seg for å droppe helgens verdenscup-runde. Landslagssjef Alexander Stöckl har valgt å sende fem hoppere, og tar ikke inn en erstatter for Fannemel.

– Vi kunne tatt med noen av våre spennende unggutter, men vi velger å la dem hoppe COC. Gode resultater i kontinentalcupen kan sikre oss en ekstra kvoteplass under RAW AIR, sier Stöckl, som sender Johann André Forfang, Halvor Egner Granerud, Robert Johansson, Andreas Stjernen og Daniel-André Tande til Lahti. 

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.