SINTEF Molab har ansatt i nyopprettet stilling

Skrevet av Redaksjonen
19.08.2019 15:09 - OPPDATERT 19.08.2019 17:01

Grim Gjønnes ansatt som utviklingssjef i SINTEF Molab.

Grim Gjønnes (57) er ansatt i nyopprettet stilling som utviklingssjef på SINTEF Molab AS. Gjønnes er doktoringeniør innenfor teknisk kybernetikk fra NTNU, Trondheim og har en master i ledelse fra MIT, Boston. Han har lang erfaring i forretnings- og systemutvikling innen IT.

– Jeg er veldig glad for at vi har fått Grim med på laget, sier Eigil Dåbakk, administrerende direktør ved SINTEF Molab.

– Selskapet er inne i en spennende utvikling. Med denne ansettelsen får vi økt kompetanse og kapasitet på utvikling av nye tjenester for våre kunder.

Grim Gjønnes er fra Oslo. Etter ferdig utdannelse arbeidet han i ulike industri- og teknologibedrifter, blant annet i Kongsberg-gruppen, McKinsey, Microsoft og Navita. Han har de siste årene drevet eget konsulentselskap innen strategi og forretningsutvikling. Nå skal han altså bli utviklingssjef i SINTEF Molab.

– Digitalisering av tradisjonell industri brenner jeg for. Det er derfor med stort engasjement og glede jeg har takket ja til stillingen som utviklingssjef i SINTEF Molab. Det er et spennende selskap med kunder fra hele industri-Norge, hvorav mange som jeg kjenner fra tidligere arbeid. SINTEF Molab er i fusjonsprosess med Kystlab AS. Dette vil bli landets største norskeide laboratorieselskap. Den teknologiske utviklingen, med digitalisering, IoT, bruk av systemer for
maskinlæring og andre former for kunstig intelligens blir viktig innenfor laboratoriebransjen, der data genereres i store mengder.

– Størrelsen på det fusjonerte selskapet og våre solide kunderelasjoner gir oss mulighet til å ta en lederrolle i utviklingen av nye, digitale og sensortekniske løsninger for eksisterende og nye kunder. Her vil vi fortsette et tett samarbeid med SINTEF. Grim Gjønnes vil ta en sentral rolle i denne utviklingen, sier Dåbakk.

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.