Siri Tau Ursin begynner i desember som ny enhetsdirektør ved Helgelandssykehuset.

Siri er sykehusets nye enhets-direktør

Skrevet av Roger Marthinsen
09.09.2019 13:35

Ansatt som ny enhetsdirektør for de prehospitale tjenestene hos Helgelandssykehuset.

Siri Tau Ursin (57) er ansatt som ny enhetsdirektør for de prehospitale tjenestene i Helgelandssykehuset.

Dette melder Helgelandssykehuset HF i en pressemelding.

Ursin kommer til Helgelandssykehuset fra Helse Stavanger. Hun skal starte i sin nye jobb den 2. desember. 57-åringen er utdannet anestesilege, med mastergrad i «Health Management» og «Health Economics Policy and Management».

Den nye direktøren for de prehospitale tjenestene i Helgelandssykehuset er ikke ukjent med Nord-Norge. Etter fullførte medisinstudier i Bergen i 1986 tok hun hele turnustjenesten i Nord-Norge, før hun tok størstedelen av spesialistutdanningen i anestesi ved sykehusene i Bodø, Harstad og Tromsø.

Etter dette vendte Ursin tilbake til Stavanger og Stavanger Universitetssykehus, der hun har jobbet som spesialist i anestesi. Hun har vært både konstituert klinikkdirektør, avdelingsoverlege og avdelingssjef i Stavanger. De to mastergradene hun har er tatt i Australia og i England.

Ursin har sittet både som leder av Norsk Overlegeforening og i sentralstyret til Legeforeningen, og hun leder Norsk Anesteologisk Forening.

– Jeg er godt over gjennomsnittet interessert i ledelse, og spesielt interessert i helseøkonomi. Det blir spennende og utfordrende å lede, utvikle og drive de prehospitale tjenestene i Helgelandssykehuset inn i en svært spennende tid der driverne er ny struktur og en teknologisk utvikling som gir uante muligheter, sier Siri Tau Ursin, som er gift og har fire voksne barn og ett barnebarn.

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.