Foto: Sondre Skjelvik

Person i Vefsn korona-smittet

Skrevet av Roger Marthinsen, Sondre Skjelvik
28.10.2020 20:57

Smittetallene stiger kraftig både i Nordland og på andre siden av grensa.

Smittevernoverlege Øyvind Rømo skriver i en pressemelding at det i dag er bekreftet et nytt Covid-19-tilfelle i Vefsn.

– Vi har i dag fått påvist et nytt tilfelle av Covid-19 i Vefsn. Smittesporing er gjennomført og den viser at vedkommende er blitt smittet ved et kjent utbrudd i en annen kommune i Norge. 

Personen skal i følge Rømo være i fin form. 

– Vedkommende har symptomer, men er i fin form. Vedkommende er nå i isolasjon i henhold til FHIs retningslinjer, og følges opp på vanlig måte. Det er få definerte nærkontakter, og de det gjelder er satt i karantene og blir testet torsdag 29.10.2020, sier Rømo.

I følge smittevernoverlegen er det ingen andre av de vedkommende har vært i kontakt med som har symptomer. 

– Ingen av nærkontaktene har symptomer. Kommuneoverlegen i kommunen hvor vedkommende ble smittet er varslet, og han foretar lokal smittesporing der. 

Smittetallene stiger nå kraftig i hele Nordland. Siden lørdag er det bekreftet hele fem tilfeller i Rana. I dag er det bekreftet fem nye tilfeller i Bdoø, og i går ble det bekreftet et nytt tilfelle i Dønna.

De siste to ukene er det bekreftet hele 25 nye tilfeller i Bodø, ett i Vestvågøy, åtte i Fauske, seks i Rana, to i Narvik, to i Sortland, ett i Brønnøy, ett i Dønna og ett i Alstahaug.

Det totale bekreftede smittetallet i Nordland, gjennom MSIS, er per i kveld 277. Det faktiske antallet er noe høyere, da det kan ta et par dager fra kommunene får bekreftelser på positve tilfeller, til MSIS er oppdatert med disse. 

[annonse]
Også i Västerbotten stiger antallet smittede nå kraftig. I løpet av onsdag er hele 45 nye tilfeller bekreftet. Dette er det høyeste antallet siden pandemiens utbrudd. I Västerbotten er det nå registert totalt 1.312 smittede siden utbruddet. Av disse er 31 personer døde. 

----------

LES OGSÅ:

 

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.