Smittevernoverlege Ole Kristian Losvik i Bodø kommune orienterte i dag om at mistenker at en person er smittet av omikron-viruset. Foto: Linn Borgland Johansen

Sterk mistanke om at omikron har kommet til Nordland

Testet positivt etter jobbreise: – Det er sterk mistanke om at Bodø har fått sitt første tilfelle av omikron-smitte.

– Det er sterk mistanke om at Bodø har fått sitt første tilfelle av omikron-smitte, opplyser smittevernoverlege Ole Kristian Losvik i Bodø kommune, i dag.

Vedkommende har blitt smittet av covid ved jobbreise på Østlandet.

– Testen av vedkommende er sendt til sekvensering, og vi kan ikke slå fast med hundre prosent at det her gjelder omikron, men vi håndterer det som om det er den nye virusvarianten, sier Losvik.

Det er registrert i alt 22 nye smitte-tilfeller av covid-19 i Bodø siste døgn.

– Vi er bekymret for utviklingen med stigende smitte i befolkningen, og vi vil forsterke rådende vi ga i går om arrangementer . De kan gå sin gang, med vi ber folk om å være varsomme. Det betyr at man må holde seg heime om man er sykdom og bruke munnbind der det er trangt, sier Losvik.

I Nordland er det det siste døgnet bekreftet i alt 84 nye covid 19-tilfeller. Seks av disse tilfellene finner vi i Rana, mens det siste døgn er bekreftet ett korona-tilfelle i Nesna. 

I Rana er det nå bekreftet 28 tilfeller de siste to ukene, og 616 tilfeller siden pandemiens utbrudd. Nesna har fem bekreftede tilfeller de siste to ukene, av i alt 12 tilfeller siden pandemi-utbruddet.

Det siste døgnet er det bekreftet nye tilfeller også i Vefsn (4), Brønnøy (1), Alstahaug (4) og Meløy (2). 

23 personer i Nordland er i øyeblikket innlagt på sykehus som følge av covid 19. En av disse er innlagt ved Helgelandssykehuset. 

[annonse]
 

 

 

 

 

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.