Bilfører siktet for uaktsomt drap etter dødsulykke på E6

Skrevet av Ann Kristin Kjærnli
30.07.2020 10:25 - OPPDATERT 30.07.2020 17:01

– Bevisene i saken tyder på at siktede kom over i motsatt kjørefelt, opplyser Daniella Rivera, politiadvokat i Nordland politidistrikt.

I forbindelse med dødsulykken på E6 ved Setså i forrige uke er den ene bilføreren siktet for overtredelse av straffeloven§ 281, som omhandler uaktsom forvoldelse av en annens død, melder Nordland politidistrikt i en pressemelding.

Det var Else Marie Nilsen (81) fra Rana som omkom i ulykken på E6.

– Bevisene i saken tyder på at siktede kom over i motsatt kjørefelt og traff den møtende bilen hvor den omkomne damen var passasjer, sier Daniella Rivera, politiadvokat i Nordland politidistrikt.

Politiet har ikke konkludert med årsak til trafikkulykken, men siktede forteller selv i avhør at han tror han kan ha sovnet av.  Politiet mener at det er en mulig årsak til ulykken. Siktedes førerkort er beslaglagt.

Grunnet helsemessig oppfølging av de som var i ulykkesbilene har det tatt litt tid å få gjennomført avhør. Det gjenstår fortsatt noen avhør i saken og etterforskningen pågår fortsatt.

– Politiet har ikke holdepunkter for at noen av førerne skal ha vært ruspåvirket, men har sikret blodprøver og venter på å motta analyseresultat. 
For øvrig venter vi på å motta rapport fra ulykkesgruppen i Statens vegvesen, sier Daniella Rivera.

 

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.