Foto: Roger Marthinsen

Skal gjøre nye søk etter savnet 32-åring

Skrevet av Roger Marthinsen
02.12.2019 12:00 - OPPDATERT 02.12.2019 12:26

Politiet planlegger videre søk etter antatt omkommet person.

Politiet planlegger videre søk etter en antatt omkommet person som er savnet, etter at en oppdrettsbåt fra Lovundlaks kantret fredag ettermiddag. To personer var i båten, som var på vei fra Måvær til Lovund, da den kantret i nærheten av Sleneset. Den ene personen ble funnet og berget opp av havet fredag kveld. Den andre er fortsatt savnet. 

Etter at det som var en redningsaksjon ble avsluttet klokken 15 lørdag, gikk søkene over i en ny fase, fra redningsaksjon til søk etter antatt omkommet. Dette innebærer at det er politiet som har overtatt ansvaret for det som skal skje videre, etter at Hovedredningssentralen Nord-Norge ledet det som var en redningsaksjon.

– Politiet har opprettet en undersøkelsessak og jobber med informasjonsinnhenting, samt legger planer for det videre søksarbeidet. Været har vært en utfordring gjennom helga og det vil fortsatt gi oss noen begrensninger for hva som kan gjøres på sjøen, sier Hege Kvalvik Viken, leder for driftsenhet Rana, Nordland politidistrikt.

De to skal ha vært på jobb for Lovundlaks og var på vei tilbake til land da ulykka skjedde, trolig nordøst av Solværøyan.

-----

Les også:

Les også:

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.