Posisjonering i det internasjonale markedet er tema når Helene Friis skal holde foredrag «Fra Helgeland til verden - strategisk posisjonering». Foto: Hilde Brevig

Skal inspirere til å innta en internasjonal posisjon

Skrevet av Roger Marthinsen
14.01.2020 06:00

Inviterer til gratis seminar om posisjonering i internasjonale markeder.

Posisjonering i det internasjonale markedet er tema når Helene Friis, leder for markedsplassen for grønn teknologi i Innovasjon Norge, inviterer til gratisseminaret «Fra Helgeland til verden - strategisk posisjonering». Seminaret finner sted på Mo i forbindelse med Gallaria den 24. januar, og Friis er en av innlederne.

Friis er leder for den digitale tjenesten The Explorer, som er en markedsplass for norsk grønn teknologi. Her matches norske grønne løsninger med internasjonale behov og kjøpere, og tjenesten ble kalt "Tinder for næringslivet" av statsminister Erna Solberg, da den ble lansert. 

– Målet med The Explorer er å øke den norsk eksporten gjennom profilering av norske løsninger. Explorer er en utmerket arena for norske løsninger som vil posisjonere seg ut i verden, sier Friis.

Elin Rønning, spesialrådgiver i Innovasjon Norge på Helgeland, mener seminaret vil være nyttig for de aller fleste bedriftene i regionen. 

– Vil du inspireres i posisjoneringsarbeidet for bedriften din, eller har ambisjoner internasjonalt, vil dette bli et seminar du ikke vil gå glipp av. Seminaret er gratis, og vil avholdes i etterkant av fagdagen for Gallaria, sier Rønning.

I tillegg til Helene Friis kommer Siw Bang Larsen fra Innovasjon Norge Arctic og internasjonaliseringsrådgiver i Innovasjon Norge Nordland, Kari Sirnes.

Sirnes vil si noe om hvilke kompetanse og finansieringsmuligheter det finnes i Innovasjon Norge om bedriften ser for seg internasjonalisering, mens Bang skal innlede på temaet merkevarebygging og strategisk posisjonering.

– For en bedrift er det viktig å bli tydelig på hva som gjør dem unike. Det gir penger i kassa, sier Siw Bang Larsen.

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.